Rôzne

Železná studnička tak, ako ju nepoznáte. Čo sa ukrýva pod bratislavským lesom?

Železná studnička. Navonok areál plný radosti a hier, miesto, kde si zašportujete aj sa zrelaxujete, ukrýva popri upravenej cykloceste nemilé prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Železná studnička tak, ako ju nepoznáte. Čo sa ukrýva pod bratislavským lesom?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Železná studnička je roky miestom, kam chodia Bratislavčania zrelaxovať. Deti sa tu môžu do sýtosti vyblázniť na množstve preliezačiek, šmykľaviek, hojdačiek, dokonca sa spustiť zábavnou lanovkou.

Kvalitné služby

Areál Partizánskej lúky ponúka širokú škálu možností ako aktívne tráviť voľný čas, či už na bicykloch, turistikou, niektorou zo športových aktivít alebo len tak v kruhu priateľov pohodlne posedieť pri niektorom z udržiavaných ohnísk.

Komfort areálu sa stále zlepšuje. Od leta máme možnosť bezplatne zaparkovať na parkovisku Nemocnice svätého Michala (bývalá Vojenská nemocnica). Na Americkom námestí vyrástla v septembri nová rozhľadňa a pribudol aj jedinečný domček v korunách stromov.

Nemalé ALE

Tým, ktorí sa radi prejdú aj mimo vyasfaltovanej cesty, je dobre známa časť Železnej studnička, na ktorú nie sme práve hrdí. Kúsok za mlynom Klepáč, lesnou cestou, naskytne sa vám dokonalý výhľad na nie príliš vábne skelety nedokončených stavieb, ktoré tu stoja už roky.

„Ide o pozemky parcely č.19587/4, 19587/5, 19587/7 a 19587/9, k.ú. Vinohrady, vo vlastníctve hlavného mesta SR Bratislavy, na ktoré však evidujeme súdny spor o určenie vlastníctva k pozemkom,“ informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Do času ukončenia súdneho sporu v tomto smere teda mesto nemôže podniknúť žiadne revitalizačné aktivity. „Skelety bývalej rybárskej reštaurácie a bytového domu nie sú a ani nikdy neboli vlastníctvom hlavného mesta SR Bratislavy.“

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM