KAW Rôzne Správy

Domček v korune stromu je unikátnou atrakciou. Môže v ňom pobudnúť každý Bratislavčan

Zobudiť sa na Kačíne v objatí prírody a ešte k tomu priamo na strome? Neuveriteľné, no napriek tomu možné vďaka prvému projektu svojho druhu u nás.

Ilustračný obrázok k článku Domček v korune stromu je unikátnou atrakciou. Môže v ňom pobudnúť každý Bratislavčan
6
Galéria
Zdroj: facebook Mestské lesy v BA

V lesoparku na Kačíne vyrástla nezvyčajná stavba. Mestské lesy tam dali postaviť nevšedný domček na strome.

Nocľah vo výške

Domček nájdete pomerne jednoducho. Na Železnej studienke zabočíte doľava do Kačínskej doliny a na jej konci sa vpravo vydáte lesnou cestou. Na konci cesty pri Chate pod Kačínom by ste už domček na strome mali vidieť.

Okrem toho, že sa naň dá vyšplhať a vidieť z výšky krásu lesa, môžete si jeho útulné priestory aj prenajať a prenocovať v korune stromov.

Domček budú môcť obyvatelia Bratislavy využívať počas celého roka. V prípade záujmu sa obráťte na Mestské lesy v Bratislave, konkrétne na adresu info@ba-lesy.sk. Domček si môžete na rezervovať na termín, ktorý bude voľný. Cena za noc zatiaľ nie je stanovená.

Celková rozloha dreveného domčeka je 26 štvorcových metrov. Skladá sa z vnútornej časti, ktorá má 15 metrov štvorcových a z vonkajšej terasy s rozlohou 11 metrov štvorcových. Zaistený je oceľovými lanami a prístup doň je zabezpečený točitým schodiskom. V domčeku sa nachádza manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko.

Čítajte aj: Magistrát plánuje do konca roka opraviť ešte 13 kilometrov bratislavských komunikácií

Po rozhľadni domček na strome

Primátor Ivo Nesrovnal v rámci projektu Milión pre Bratislavu ešte v lete prisľúbil obyvateľom mesta mnohé atrakcie. „Mesto investovalo do úpravy ciest, mostov a parkov veľký balík peňazí. Predsa sa však podarilo niečo ušetriť. Sumu by sme chceli investovať do menších projektov, ktoré potešia obyvateľov hlavného mesta,“ sľúbil vtedy primátor.

Naplánované projekty postupne dostávajú reálnu podobu. V lete Staré Mesto osviežili fontány s efektom vodnej hmly, otvorená je už rozhľadňa pod Kamzíkom, opravujú sa cesty. Domček je ďalším splneným bodom z projektu Milión pre Bratislavu. Na jeho realizácii spolupracovali s primátorom a mestskými poslancami predovšetkým Mestské lesy v Bratislave.

Čítajte aj: Nová rozhľadňa pod Kamzíkom je oficiálne otvorená, výhľad však veľmi neočaril

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM