KAW Rôzne Správy

NOVÉ VIZUALIZÁCIE: Na Šancovej ulici pribudne projekt so 64 bytmi

Výstavba projektu by mala prebiehať v rokoch 2021 až 2023.

Ilustračný obrázok k článku NOVÉ VIZUALIZÁCIE: Na Šancovej ulici pribudne projekt so 64 bytmi
5
Galéria
Zdroj: Expoline

Nový projekt bude stáť na severnej strane Šancovej ulice. Pozemok, na ktorom stavba vyrastie, obklopujú Karpatská ulica, Palárikova ulica a Jelenia ulica. Momentálne sa tam nachádza objekt bývalých potravín, parkovisko a zelené plochy s drevinami.

Bývanie, obchody aj park

Ako informoval portál asb.sk, generálny projektant Amber Engineering Slovakia aktuálne odovzdal dokumentáciu pre stavebné povolenie. Developer však dostal záverečné stanovisko EIA na konci roka 2019 a projekt ešte len čaká územné konanie. So stavbou sa teda tak skoro nezačne.

Polyfunkčný dom vytvorí uličnú čiaru pozdĺž Šancovej ulice a uzavrie tak v súčasnosti otvorený blok okolitých budov, ktoré stvárňujú pomyselný trojuholník s vnútroblokom. Vo vnútrobloku vzniknú priestory venované voľnočasovým aktivitám nielen obyvateľov objektov, ale aj verejnosti.

„Budú sa tu nachádzať tiež terasy malých kaviarní a reštaurácií, malé parkové časti s lavičkami a chodníkmi v priestore a zeleň. Vytvára sa tak kompaktný architektonický celok s mestskou štruktúrou vybavenosti – občianska vybavenosť, administratíva, bývanie, garáže,“ uvádza v zámere investor.

Polyfunkčný dom bude disponovať obchodmi, kanceláriami aj bytmi. Svojou výškou nebude vytŕčať. Bude mať síce 8 poschodí, ale posledné dve poschodia budú ustúpené.

Projekt počíta so 64 bytovými jednotkami, ponúkne aj niekoľko penthausov s terasami a tiež 218 parkovacích miest. Na druhom podlaží budú kancelárie s výmerou približne 2-tisíc metrov štvorcových, nakupovať budeme môcť na ploche 1,1-tisíc metrov štvorcových.

Budovu navrhli architekti z kancelárie Expoline, developerom projektu je Arca Capital, ktorý momentálne realizuje aj projekt obytného súboru Pod Vinicou.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM