Správy Samospráva

Zelená oáza ako stvorená na relax: Toto miesto pritiahne všetkých Bratislavčanov! + VIZUALIZÁCIE

Mestské časti sa v poslednom čase predháňajú v tom, ako by spríjemnili život svojim obyvateľom. Lesík a nábrežie, ktoré boli príjemné aj doteraz, ešte vylepšia.

Ilustračný obrázok k článku Zelená oáza ako stvorená na relax: Toto miesto pritiahne všetkých Bratislavčanov! + VIZUALIZÁCIE
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Vo Vrakuni sa chystajú veľké veci. Mestská časť predstavila plán, ako ešte viac skrášliť prírodné prostredie, ktoré je jej súčasťou.

Novinky v lesoparku

Nádherným miestom je práve Vrakunský lesík, čiže lesopark, ktorý láka nielen na víkendové prechádzky a opekačky. Mestská časť v ňom postupne vybudovala nové osvetlenie, hracie plochy pre deti, cyklochodník a vysadili aj viac ako 500 nových stromov, ktoré pravidelne udržiavajú.

Teraz je na rade ďalší posun vpred. „Pripravili sme architektonickú štúdiu na obdobie +15 rokov, čo by sa mohlo v lesoparku zlepšiť, vybudovať a ako by mal za 15 rokov vyzerať. Musí to mat nejakú koncepciu, aby sa tam nerobili veci len tak bez ladu a skladu. A tento záväzný dokument minulý týždeň schválilo miestne zastupiteľstvo,“ pochválil sa na sociálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc.

Ako prvé by mali pribudnúť lavičky a oznamovacie tabule, tiež sa zjednotia smetné koše. „Určila sa typológia výsadby nových stromov, aké druhy, ale aj kde sa budú vysádzať, aby vznikli nove aleje, alebo možnosti využívať aj brehy Malého Dunaja ci prepadového kanála,“ informuje ďalej starosta.

Postupne vo Vrakuni pribudne aj nový mostík, drevené pobytové schodisko, pódium na vystúpenia, či vtáčí ostrov pre hniezdenie vodného vtáctva. Peniaze na projekty by mala Vrakuňa získať z dotácií od štátu a rôznych fondov.

Kam za relaxom v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM