Správy Samospráva

Zážitková promenáda v Dúbravke sa stane skutočnosťou

Dúbravčania by sa už onedlho mohli dočkať novej promenády. Jej dominantným prvkom bude kruhová pergola s hviezdnou oblohou.

Ilustračný obrázok k článku Zážitková promenáda v Dúbravke sa stane skutočnosťou
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Bratislavská mestská časť Dúbravka prišla s nápadom zmeniť roky zanedbanú pešiu zónu, ktorá vedie od reštaurácie na ulici M. Sch. Trnavského k Domu služieb, na zážitkovú promenádu už na jeseň minulého roka. Odvtedy sa projekt posunul vpred a aktuálne prebiehajú prípravné práce na jeho realizáciu.

Dominantný prvok promenády

Zážitková promenáda bude charakteristická dominantným prvkom v jej strede. Pôjde o kruhovú pergolu na vysokých nohách s hviezdnou oblohou. Samospráva získala na jej výstavbu podporu z grantov Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Autorom „dominanty“ je architekt Milan Beláček, autor známeho Cyklomosta slobody ponad Moravu v Devínskej Novej Vsi. „Projekt je pripravený, musí ešte prebehnúť súťaž na dodávateľa,“ hovorí architekt Beláček.

Obnova umeleckého diela

Okrem kruhovej pergoly získala mestská časť od BSK aj dotáciu na obnovu umeleckého diela na promenáde. „Ide o „kocky“ od Jána Šicka z betónu a keramiky. Tu už tiež prebieha príprava a na jeseň by malo prísť k obnove,“ Bratislava24.sk informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.

Neskôr plánuje mestská časť na novej promenáde zrevitalizovať lavičky, obnoviť povrch pešej zóny, doplniť oddychové prvky pre staršiu generáciu a hracie prvky pre deti. „V súvislosti s hracími prvkami a premenou priľahlých plôch z čias výstavby sídliska plánujeme po lete zorganizovať stretnutie s obyvateľmi v okolí Landauovej ulice,“ doplnila Marcinatová.

Projekt zážitkovej promenády v Dúbravke
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM