Jakub Haršany Samospráva

V Dúbravke vznikne zážitková promenáda. Predstavili aj návrhy, ako by mohla vyzerať

Mestská časť Dúbravka sa rozhodla zmeniť roky zanedbanú pešiu zónu. Na jej mieste by mala vzniknúť zážitková relaxačná promenáda.

Ilustračný obrázok k článku V Dúbravke vznikne zážitková promenáda. Predstavili aj návrhy, ako by mohla vyzerať
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Prípravy na vytvorenie plánovanej promenády začali v Dúbravke už včera. Starosta mestskej časti Martin Zaťovič totiž zorganizoval neformálne stretnutie, v rámci ktorého sa mohli aj miestni obyvatelia prejsť po súčasnej pešej zóne a prispieť do debaty svojimi nápadmi.

„Na stretnutie prišlo niekoľko miestnych poslancov, členovia odborných komisií mestskej časti, vedenie mestskej časti a niekoľko obyvateľov z okolia,“ Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinátová z miestneho úradu.

Čo vznikne na promenáde

Medzi zúčastnenými bol aj architekt Milan Beláček, autor cyklolávky, známeho Cyklomosta slobody ponad Moravu v Devínskej Novej Vsi, ktorý načrtol a predstavil návrh, ako by mohla pešia zóna už onedlho vyzerať.

Mestská časť plánuje premeniť pešiu zónu, ktorá vedie od AB Restaurant na ulici M. Sch. Trnavského k Domu služieb, na zážitkovú promenádu s dominantným prvkom v jej strede.

„Má ísť o kruhovú pergolu na vysokých nohách s hviezdnou oblohou, šachovnicu, labyrint či meandrové lavičky na oddych,“ prezradila nám Marcinátová. Podľa jej slov by sa mali na novej promenáde aj zrevitalizovať lavičky, obnoviť povrch pešej zóny, doplniť oddychové prvky pre staršiu generáciu či hracie prvky pre deti.

Projekt obnovy starej pešej zóny musí ešte prejsť administratívnymi záležitosťami. „Aktuálne pripraví architekt podklady, sfinalizujú sa návrhy, ktoré prejdú odbornými komisiami a následne rokovaním miestneho zastupiteľstva,“ dodala na záver Marcinátová s tým, že s realizáciou by sa malo začať na jar budúceho roka.

Čítajte aj: Dúbravka plánuje obnoviť zanedbanú pešiu zónu a vytvoriť oddychovú promenádu

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM