Aktualizované Kultúra

Zažite víkend v znamení francúzskeho šansónu, spanilej jazdy kamiónov či dobrovoľníctva

Využite príjemné víkendové počasie a vybehnite do mesta zažiť jedinečné akcie a kultúru.

Ilustračný obrázok k článku Zažite víkend v znamení francúzskeho šansónu, spanilej jazdy kamiónov či dobrovoľníctva
Zdroj: Facebook

Senecký vínny festival

Letnú atmosféru počas víkendu v prostredí slnečných jazier doplní Senecký vínny festival. Senecké jazerá sa stanú tým pravým miestom oslavy nápoja, ktoré v sebe ukrýva spojenie hrozna, slnka a vody. Okrem tohto spojenia bude podujatie stretnutím výrobcov kvalitných vín zo Slovenska, Moravy, Maďarska a Talianska s ich nadšencami.

Viac TU

piatok 29. júl – 6. august / Slnečné jazerá

Staromestská fiesta

Zabavte sa každý druhý piatok a sobotu priamo v historickom centre. Tri stanovištia, tri tanečné štýly v rovnakom čase. Každé z troch 25 minútových tanečných vystúpení sa predstaví na každom stanovišti. Cieľom je zabaviť, roztancovať a priniesť medzi ľudí dobrú náladu.

Viac TU

piatok – sobota / 20.30 hod. / v historickom centre Starého Mesta – Michalská- Ventúrska, Ventúrska – Panská, Laurinská pri Čumilovi

Zraz kamiónov Slovakia Ring

Truck aréna je festival ťahačov a veľkých áut, ktorý jednoducho treba zažiť. Je to sviatok nielen pre „truckerov“, ale pre celú motoristickú verejnosť. Bonbónikom bude spanilá jazda po okolí, ako aj na samotnej rýchlostnej dráhe SLOVAKIA RINGU.

Viac TU

piatok – nedeľa / Orechová Potôň / Slovakia Ring / vstup 10 eur – platí v pi, so a ne

LETNÉ SHAKESPEAROVSKÉ SLÁVNOSTI 2016

Nepremeškajte 16. ročník letného open air festivalu LETNÉ SHAKESPEAROVSKÉ SLÁVNOSTI 2016. Tento víkend je na programe OTHELLO. Príbeh žiarlivého Maura, jeho milujúcej ženy Desdemony i zradného našepkávača Jaga, divákov aj tvorcov vzrušuje dodnes.

Viac TU

piatok – nedeľa / 20.30 hod. / Bratislavský hrad / voľné sedenie 11 eur, miestenka 33 eur

SpotFix – zastávky Ekonomická univerzita

Ďalší SpotFix bude zameraný na autobusové zastávky Ekonomická univerzita, ktoré sú polepené plagátmi a zanesené odpadkami. Tento víkend máte možnosť pomôcť zmeniť to. Plagáty postupne zoškriabeme, miesta zatrieme červenou farbou a nanesieme antiplagátový ná­ter.

Viac TU

sobota / od 9.30 do 17.00 hod. / zastávky MHD Ekonomická univerzita

HUDBA VŠADE – SAXOPHONE SYNCOPATORS

Saxophone Syncopators hrajú veľmi veselý, uchulahodiaci a hravý ragtime v úprave pre štyri saxofóny. V repertoári majú však aj diela klasikov.

Viac TU

sobota / 17.00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

BikeRide to Jamaica

Flight to Jamaica v spolupráci so svojím dvorným zvukom DUB Settlers HiFi, Cyklo Kuchyňa a kulturno-spoločenským stánkom JAMAICA pre Vás pripravila dalšiu zo série svojich soundsystémových sessions. Pre cyklistov je pripravený bikeride z Tyršovho nábrežia, ktorým spríjemní cestu pojazdný Hura SoundSystem, ktorý zároveň bude tvoriť druhý stage na akcii.

Viac TU

sobota – nedeľa / 9.00 hod. / pod Starým mostom

Vozenie detí na poníkoch pod Hradom Devín

V nádhernom prostredí sútoku riek Dunaj a Morava priamo pod bralom hradu Devín sa môžu Vaše deti povoziť na poníkoch počas víkendov a sviatkov bez objednávania.

Viac TU

sobota – nedeľa / 10.00 – 19.00 hod. / Hrad Devín / cena 1 jazdy je 2 eurá (2 veľké okruhy na lúke)

Fun Rádio Dohoda

Pre priaznivcov najväčších letných festivalov bude v Bratislavskom regióne opäť pripravená obľúbená Fun Rádio Dohoda. Festival, ktorý každoročne ponúka hviezdy populárnej domácej hudby odštartuje v Malackách už po štvrtýkrát.

Na podujatí vystúpia Polemic, Kmeťoband, Fragile, Adam Ďurica, či Richard Müller, nebude chýbať ani sprievodný program s viacerými novinkami. Pre návštevníkov je pripravená tiež kyvadlová doprava, silent disco, penová párty a tiež family zóna pre rodiny s deťmi. Z Fun Rádia do Malaciek zavíta Safja a Didiana, ktorí budú svojimi moderátorskými vstupmi sprevádzať celý program.

Viac TU

sobota / Malacky / vstup v predpredaji je 13 eur, priamo na mieste 17 eur a pre 2 osoby zvýhodnená cena 20 eur

Festivalu Viva Musica!

Víťazi súťaže slovenských konzervatórií a držitelia ocenenia Grand Prix sa v nedeľu predstavia v Pálfiovskom kaštieli v Malackách. Predvedú hru na zaujímavých hudobných nástrojoch ako lesný roh, vibrafón či saxofón. Koncerty sa konajú počas prázdninových víkendov, Malacky sú po Svätom Jure a Závode tretím miestom takéhoto podujatia.

nedeľa / 18.00 hod. / Pálfiovský kaštieľ v Malackách / vstup voľný

Fontánu „rozospieva“ Andrea Zimányiová

V Ružinove vystúpi známa šansonierka Andrea Zimányiová. Jej pódiom bude fontána v Parku Andreja Hlinku. Koncert sa uskutoční v rámci Kultúrneho leta v Ružinove, ktoré pripravila mestská časť Ružinov a spoločnosť Cultus Ružinov, a. s.

Andrea Zimányiová je úspešnou slovenskou multižánrovou speváčkou, ktorá svoje umelecké kvality potvrdila na mnohých svetových súťažiach. V repertoári Andrei Zimányiovej nechýba okrem iného ani súčasná tvorba francúzskeho šansónu. Nevyhýba sa multižánrovým prieťahom k ostatným žánrom, ako sú muzikálové árie, filmová hudba alebo hudba vzdialeného argentínskeho tanga v tvorbe Astora Piazzollu.

nedeľa / 18.00 hod. / fontána v Parku Andreja Hlinku / vstup voľný

Čítajte aj: Na Zlatých pieskoch si okrem kúpania môžete vyskúšať aj adrenalín na vode

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM