Jakub Haršany Rôzne

Na Zlatých pieskoch si okrem kúpania môžete vyskúšať aj adrenalín na vode

Chcete si zaplávať v prírodnom jazere alebo vyskúšať vodné lyžovanie či plážový volejbal? To všetko ponúka areál na Zlatých pieskoch.

Ilustračný obrázok k článku Na Zlatých pieskoch si okrem kúpania môžete vyskúšať aj adrenalín na vode
Zdroj: Facebook

Zlaté piesky sú asi najznámejšie prírodné jazero v Bratislave a nachádzajú sa na okraji mestskej časti Ružinov. Svojim návštevníkom ponúkajú okrem možnosti vykúpať sa vo vodách jazera aj rôzne športové aktivity.

Svoju výhodu oproti iným bratislavským jazerám má v tom, že takmer okolo celého jazera je trávnatá plocha. Navyše má široké pláže, na ktorých sa môže opaľovať alebo len tak oddychovať veľké množstvo ľudí.

Skúste netradičné vodné športy

Celý športovo-rekreačný areál poskytuje návštevníkom bohatú ponuku aktivít, pri ktorých si zašportujete a zároveň sa zabavíte. K dispozícii sú tenisové kurty, ihriská na plážový volejbal či pingpongové stoly. Ak sa chcete osviežiť, možnosťou je vodný tobogán, z ktorého sa spustíte rovno do prírodného kúpaliska. Taktiež si môžete zapožičať plavidlo, s ktorým sa môžete vydať objavovať zákutia jazera.

Areál takisto ponúka možnosť vyskúšať si netradičné vodné a adrenalínové športy. Nachádzajú sa tu dva vleky na vodné lyžovanie. Odvážnejší môžu skúsiť tzv. flyboard, lietanie nad vodou, ale predtým musia prejsť inštruktážou, aby si záujemcovia boli vedomí bezpečnostných pravidiel. Obľúbeným je tiež stand-up paddle board, kde stojíte na dlhej doske a posúvate sa pomocou pádla.

V auguste sa uskutoční festival

Ak budete hladní, v areáli nájdete reštaurácie alebo stánky s rýchlym občerstvením, kde si každý mlsný jazýček príde na svoje. Jazero takisto ponúka možnosť autocampingu priamo v areáli.

Na Zlatých pieskoch sa odohrávajú aj rôzne kultúrne podujatia. Tento rok sa v dňoch 26. až 27. augusta uskutoční už deviaty ročník festivalu Uprising.

Letná sezóna potrvá do začiatku septembra a návštevníci sem môžu prichádzať v čase od 9. do 19. hodiny.

Čítajte aj: Kompou sa z Bratislavy dostanete do dvoch štátov

Ilustračný obrázok

Zlaté piesky
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM