Samospráva

Zavretý Propeler! Reakcia na koronavírus alebo na stratovosť?

Od štvrtka budú síce všetky kaviarne a reštaurácie zatvorené, no Propeler zatvorili ešte skôr a zdá sa, že zamestnanci dostali výpovede.

Ilustračný obrázok k článku Zavretý Propeler! Reakcia na koronavírus alebo na stratovosť?
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Bolo že to slávy, keď Staré Mesto zrekonštruovalo legendárnu kaviareň Propeler. Približne v rovnakom čase skončila kultová Prašná Bašta v Starom Meste a tak sa podarilo spojiť dve legendy do jedného. Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová ponúkla prevádzkovateľovi Prašnej Bašty Ferovi Makaiovi, aby prevzal Propeler.

Tajomný odkaz

Kaviareň Propeler sa podarilo krásne obnoviť v štýle art deco, no i tak nebola jej návštevnosť taká, ako by si samospráva predstavovala. Viacerí miestni poslanci vyjadrili nespokojnosť s tým, akú veľkú stratu mestskej časti vytvára a pani starostka spustila anketu, ktorou zisťuje, čo by ľudí prilákalo do priestoru okolo Café Propeler, teda na Rázusovo nábrežie. Včera večer (v stredu) však fanúšikov kaviarne Propeler prekvapil status na ich facebookovej stránke v znení. „Milí priatelia, naše pôsobenie v Cafe Propeler sa končí. Ďakujeme vám za záujem a podporu. Stránku dnes večer zrušíme. Mesto bude osud tejto kaviarne riešiť po vlastnej linke.“

Kaviareň nekončí

A veru, stalo sa, facebookova stránka kaviarne už neexistuje. Ľudia v diskusii vyjadrovali rozčarovanie, no treba povedať, že sám prevádzkovateľ neuviedol správne ani len to, kto bude osud kaviarne riešiť. S tou totiž mesto nič nemá, je to záležitosť mestskej časti. Zdá sa, že kaviareň zatvorili aj pre koronavírus, ale nielen preň. Pani starostka Zuzana Aufrichtová sa v diskusii vyjadrila, že kaviareň určite nekončí a že ju samospráva po istom čase znova otvorí. Kedy to bude nie je známe. Podľa našich informácií by sa však touto témou malo zaoberať aj Miestne zastupiteľstvo Starého Mesta, ktoré má zasadnúť na budúci týždeň. Uvidíme však, či sa tak pre mimoriadne opatrenia naozaj stane.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM