Rôzne Správy

Zaujímavá novinka: Ružové bicykle vás v Bratislave odvezú na krátku trasu zadarmo

Bicyklom sa v rámci mesta presuniete veľmi rýchlo. Ak chcete jazdiť pravidelne, je pre vás výhodné zaplatiť si paušál.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá novinka: Ružové bicykle vás v Bratislave odvezú na krátku trasu zadarmo
Zdroj: Facebook.com/Rekola

Po tom, čo ružové bicykle jazdia na Železnej studničke v rámci nového projektu lesného bikesharingu, teda zdieľaných bicyklov, prišla spoločnosť Rekola, ktorá ich prevádzkuje, so zaujímavou novinkou. Ružové bicykle vás odvezú na krátku vzdialenosť zadarmo.

Výhodná ponuka

Ako uvádza Rekola na svojom webe, stačí si stiahnuť aplikáciu a vyskúšať dopravu na bicykli celkom zadarmo. Túto výhodu však môžete využiť iba na krátku trasu – na jazdu do 5 minút. Dlhšia jazda vás potom bude stáť 1 euro za každých 30 minút.

V Bratislave sa bude dať požičať až 300 ružových bicyklov. Nájdete ich vo viacerých mestských častiach Bratislavy – v Starom Meste, Novom Meste, Petržalke, Ružinove, Karlovej Vsi a v Dúbravke.

Všetky bicykle majú prevodovku na jazdu do kopca a veľký úložný košík.

„Poskytnutím bicyklov zadarmo chceme urobiť prvý krok k tomu, aby si jazdu na nich mohol vyskúšať úplne každý a stali sa masovým dopravným prostriedkom. Obyvateľom Bratislavy chceme ukázať, že bicykle sú na krátke vzdialenosti po meste bezkonkurenčne najrýchlejším dopravným prostriedkom a oplatí sa ich používať namiesto áut,“ vysvetlil túto akciu hovorca spoločnosti Martin Žarnovický.

Ak by ste chceli jazdiť na ružovom bicykli pravidelne, je pre vás výhodné si jazdy predplatiť. Za 9 eur mesačne máte potom všetky jazdy do 30 minút v cene. Viac sa dozviete TU.

V prvom rade je však potrebné stiahnuť si mobilnú aplikáciu Rekola. Nájdete v nej mapu staníc a bicyklov, ktoré sú k dispozícii. Bicykel sa odomkne, keď naskenuje jeho kód cez mobil. Ak už ste dojazdili, ružového tátoša môžete vrátiť na ktorúkoľvek stanicu vyznačenú v mobilnej aplikácii.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM