Aktualizované Krimi

Zásah NAKA na západnom Slovensku: Zadržali 15 ľudí, medzi nimi má byť aj majiteľ siete čerpacích staníc

Zásah má súvisieť s ekonomickou trestnou činnosťou, podvodmi na DPH a biznisom s pohonnými hmotami.

Ilustračný obrázok k článku Zásah NAKA na západnom Slovensku: Zadržali 15 ľudí, medzi nimi má byť aj majiteľ siete čerpacích staníc
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

AKTUALIZÁCIA o 16.00 hod.: V rámci policajnej akcie Jurgium, týkajúcej sa ekonomickej a majetkovej trestnej činnosti, obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 15 fyzických a sedem právnických osôb. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

NAKA zasahuje na západnom Slovensku, akcia sa začala v skorých ranných hodinách. Podľa portálu tvnoviny.sk policajti NAKA vykonali viacero domových prehliadok v Bratislave, Nitre, Šali, Prievidzi a v Trenčianskych Tepliciach.

Zásah v Jurki

Zásah má súvisieť s ekonomickou trestnou činnosťou, podvodmi na DPH a biznisom s pohonnými hmotami. Týkať sa má viac ako siedmich osôb,“ uvádzajú tvnoviny.

Podľa portálu policajti NAKA zasahovali aj v budove spoločnosti Jurki. „Medzi obvinenými má byť aj majiteľ známej siete čerpacích staníc Martin Jurkovič a bývalý policajt. Stíhať majú aj štatutárov rôznych firiem,“ uvádzajú tvnoviny.sk.

Akcia Jurgium

V rámci policajnej akcie Jurgium, týkajúcej sa ekonomickej a majetkovej trestnej činnosti, obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) 15 fyzických a sedem právnických osôb. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„V rámci akcie sú na území západného Slovenska vykonávané zaisťovacie a ďalšie procesné úkony, preto v tejto chvíli zatiaľ nie je možné poskytnúť ďalšie informácie,“ doplnila.

„Vo veci sa aktuálne vykonávajú viaceré domové a iné prehliadky. Vzhľadom na aktuálne štádium trestného konania nemožno poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol ÚŠP.

Foto: ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM