KAW Krimi

Mladík takmer ZOMREL na zastávke: Policajti mu spravili masáž srdca a zachránili ho!

Muž sedel na lavičke vo "zvláštnej polohe" a nereagoval na vonkajšie podnety.

Ilustračný obrázok k článku Mladík takmer ZOMREL na zastávke: Policajti mu spravili masáž srdca a zachránili ho!
Zdroj: Dnes24.sk/Milan Hanzel

Vďaka rýchlej reakcii polície sa podarilo zachrániť život mladíkovi, ktorý bol v skutočne zlom stave. Udalosť sa stala v piatok 20. 1. krátko pred 08.00 h na zastávke MHD na Ivánskej ceste. Muž sedel na lavičke, nereagoval na vonkajšie podnety.

Muža oživovali

Hliadka policajtov Obvodného oddelenia PZ – Trnávka bola vyslaná na miesto, kde sa mal nachádzať na lavičke neznámy mladý muž v „zvláštnej polohe“.

Policajti sa bezodkladne vybrali za uvedené miesto, kde spozorovali sedieť muža neznámej totožnosti, ktorý sedel na lavičke zastávky, nereagoval na vonkajšie podnety, zjavne bol mysľou neprítomný a navyše prestával dýchať. Nakoľko vonkajšia teplota bola pod 0°C, hrozilo jeho podchladenie. Policajti okamžite mužovi poskytli prvú pomoc a rovnako kontaktovali tiesňovú linku 155,“ opisuje prípad polícia na sociálnej sieti.

Operátor linky policajtov usmerňoval. Mužom zákona sa podarilo mladíkovi spriechodniť dýchacie cesty, urobiť masáž srdca a keď začal normálne dýchať, uviedli ho do stabilizovanej polohy.

S mužom sa snažili komunikovať až do príchodu RZP, ktorá ho následne previezla do nemocnice. Nakoľko muž nemal pri sebe žiadne doklady a nebola známa jeho totožnosť, policajti začali prepátravať blízke okolie a snažili sa zistiť jeho totožnosť, avšak neúspešne,“ dodáva polícia.

Ešte v ten večer policajtov informovali z nemocnice, že mužov stav sa zlepšil a začal s okolím komunikovať.

Následne bola zistená aj jeho totožnosť – jednalo sa o 24-ročného Bratislavčana,“ uzatvárajú muži zákona.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM