Aktualizované Rôzne

Západ Slovenska zasiahla PIESOČNÁ búrka! Diaľnicu D2 museli obojsmerne UZAVRIEŤ, FOTO

Diaľnica D2 bola obojsmerne uzavretá od hraničného priechodu (HP) Čunovo po križovatku s D4 (Jarovce).

Ilustračný obrázok k článku Západ Slovenska zasiahla PIESOČNÁ búrka! Diaľnicu D2 museli obojsmerne UZAVRIEŤ, FOTO
2
Galéria

Aktualizované 13:46 Na diaľnici D2 medzi hraničným priechodom Čunovo – Rajka a Bratislavou je premávka v oboch smeroch opäť obnovená. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Diaľnica D2 bola pre piesočnú búrku obojsmerne uzavretá od hraničného priechodu Čunovo po križovatku s D4 (Jarovce). Bratislavskí policajti tam zdokumentovali dve škodové udalosti s predbežnou výškou škody 10-tisíc eur. Na mieste nebol zranený žiadny účastník.

Súvisiace články

Výstrahy pre Slovensko

Výstrahy prvého stupňa pred vetrom platia pre celý Žilinský kraj a takmer celý Banskobystrický a Trenčiansky kraj do 18.00 h a pre okresy Brezno, Bardejov, Levoča, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa a Svidník do 21.00 h. Vietor tam ojedinele dosiahne v nárazoch rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

Na okresy Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Poprad, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín sa vzťahuje aj výstraha druhého stupňa pred vetrom na horách. Platiť by mala do nedele (12. 3.) 10.00 h.

Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách sa týka aj okresov Turčianske Teplice, Martin, Žilina, Dolný Kubín a Námestovo, kde by mal vietor na horách silno fúkať až do polnoci.

„Na hrebeňoch Nízkych Tatier sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 135 až 160 kilometrov za hodinu a/alebo priemernú rýchlosť 90 až 105 kilometrov za hodinu, čo je silná až mohutná víchrica,“ upozornili meteorológovia.

Sneženie

Pre okresy Čadca, Námestovo a Tvrdošín platia tiež do 18.00 h výstrahy prvého stupňa pred snežením. Ojedinele sa tam očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne desať až 13 centimetrov nového snehu.

SHMÚ očakáva aj tvorbu snehových jazykov a závejov, výstrahy prvého stupňa platia do polnoci pre celý Žilinský kraj a niektoré okresy v Trenčianskom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji.

Meteorológovia zároveň vydali hydrologické výstrahy pred povodňami.

Predbežne by mali platiť pre okresy Humenné a Svidník do 14.30 h. „Vzhľadom na spadnuté zrážky a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ priblížil SHMÚ. Vývoj hydrologickej situácie budú meteorológovia priebežne aktualizovať.

Zdroj: Facebook
Piesočná búrka na diaľnici D2
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM