Aktualizované KAW Rôzne Správy

V Bratislave a okolí vyčíňal VIETOR: Fúkal v nárazoch až 90 km za hodinu, pozrite na tie ŠKODY!

Polícia okrem iného uzatvorila v sobotu dopoludnia dopravu v oboch smeroch medzi HP Čunovo a križovatkou s diaľnicou D4 z dôvodu piesočnej búrky a minimálnej viditeľnosti

Ilustračný obrázok k článku V Bratislave a okolí vyčíňal VIETOR: Fúkal v nárazoch až 90 km za hodinu, pozrite na tie ŠKODY!
10
Galéria

Silný vietor sa v okolí Bratislavy rozfúkal v piatok (10. 3.) v noci a svoju silu ukazuje aj v sobotu, kedy jeho nárazy ešte zosilneli.

Škody nielen na cintorínoch

Vietor od západu Slovenska silnie. Nárazy ojedinele dosahujú 90 kilometrov za hodinu a silno veterno bude aj na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe s tým, že ľudia majú byť v sobotu pri pohybe vonku veľmi opatrní.

Ochladenie je sprevádzané silným až búrlivým západným vetrom, ktorý od západu postupne silnie. Na západe nárazy ojedinele dosahujú 90 kilometrov za hodinu, inde väčšinou okolo 70 kilometrov za hodinu,“ uviedlo SHMÚ.

V Bratislave a okolí narobil už aj poriadnu „paseku“. Na uliciach vidieť polámané konáre, na cintorínoch a v parkoch je situácia najvážnejšia. Vietor prevracal tiež kontajnery a rozfúkal smeti. Mnoho škôd spôsobil napríklad aj v Jarovciach.

Zatiaľ najväčšie škody sme zaznamenali na cintoríne a chcem vás požiadať, aby ste pri vstupe na cintorín dávali zvýšený pozor. Aj napriek tomu, že v lete boli ošetrené všetky stromy, niektoré konáre taký silný vietor nezvládli. Viaceré hroby sú poškodené, niektoré z dôvodu pádu konára a niektoré padli samé. V okolí hrobov je mnoho rozbitého skla, pretože vietor pozhadzoval svietniky,“ uvádzajú na sociálnej sieti Jarovské noviny.

Piesočná búrka

Polícia tiež uzatvorila v sobotu dopoludnia dopravu v oboch smeroch medzi HP Čunovo a križovatkou s diaľnicou D4 z dôvodu piesočnej búrky a minimálnej viditeľnosti. „Aktuálne v danom úseku diaľnice D2 policajti dokumentujú škodové udalosti,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Úrazy kvôli vetru

Záchranári zatiaľ ošetrili v Bratislave dvoch ľudí, ktorým úrazy spôsobil silný vietor. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

Na Betliarskej ulici staršiu ženu zhodil silný vietor. Utrpela zlomeninu stehnovej kosti a vyslaní záchranári ju previezli do nemocnice,“ priblížila Krčová.

Pokračuje, že k druhému prípadu došlo pred nákupným centrom na Vajnorskej ulici ešte ráno, kde silný poryv vetra zvalil na zem staršieho muža. Utrpel povrchové poranenia. Posádka ho podľa hovorkyne taktiež previezla do nemocnice.

AKTUÁLNE OBOJSMERNE UZAVRETÁ DIAĽNICA D2 OD HP ČUNOVO PO KRIŽOVATKU S DIAĽNICOU D4 (JAROVCE) Dopravní policajti KDI KR...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Saturday, March 11, 2023

Mohlo by vás zaujímať

Škody napáchané vetrom  (sobota 11. 3. 2023)
10
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM