Rastislav Búgel Správy

ZÁHADA na odpočívadle pri Bratislave! Už TÝŽDNE tam stojí pohrebné auto s TRUHLOU

Pri Bratislave už niekoľko týždňov stojí pohrebné auto, v ktorom sa nachádza truhla. Ide o poriadnu záhadu. O aute nevie ani pohrebná služba.

Ilustračný obrázok k článku ZÁHADA na odpočívadle pri Bratislave! Už TÝŽDNE tam stojí pohrebné auto s TRUHLOU
Zdroj: Unsplash.com

Vodiči prechádzajúci po diaľnici D2 neďaleko Bratislavy sa môžu stať svedkami poriadnej zvláštnosti.

Ako informoval portál noviny.sk, na prvom odpočívadle za maďarskými hranicami v smere na Bratislavu stojí už niekoľko týždňov odstavené srbské pohrebné auto.

Pohrebné auto je otvorené. Nachádza sa v ňom dokonca drevená truhla!

Stojí tam už niekoľko týždňov

Pred niekoľkými týždňami si odstavené auto všimol jeden z vodičov. „Dnes som tam opäť stál a auto je stále tam. Je odomknuté a vnútri je truhla. Je tam cítiť zápach, čo keď tam je telo? Čo tam tak dlho robí pohrebné auto zo Srbska?,“ napísal portálu.

Truhla je našťastie prázdna. Pod ňou sa nachádza niekoľko prázdnych úložných priestorov.

Zamotaná záhada

„Kolegovia z príslušného strediska vozidlo nahlásili polícii,“ povedal hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Tomáš Ferenčák.

„Lustrácie v dostupných informačných systémoch boli negatívne. Následným preverovaním nebol zistený súvis s protiprávnou činnosťou,“ prezradila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková s tým, že auto kradnuté nie je.

Logo na opustenom pohrebnom aute odkazuje na srbskú pohrebnú službu. „Nie sú to naše ŠPZ, nie sú to naše čísla. Necestujeme tak ďaleko,“ povedali portálu zástupcovia pohrebnej služby.

O aute nemajú záznam ani slovenskí colníci. „Colný úrad Bratislava neeviduje v rámci uplynulých štyroch mesiacov žiadne colné konanie, pri ktorom by bolo ako aktívny dopravný prostriedok použité spomínané motorové vozidlo,“ uviedol pre noviny.sk Radoslav Kozák z tlačového oddelenia Finančnej správy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM