Správy

Drucker prvákom odovzdal polročné hodnotenie: Navštívil školu, do ktorej sám chodil

Drucker odovzdal prvákom zo ZŠ Podzáhradnej polročné výpisy hodnotenia,

Ilustračný obrázok k článku Drucker prvákom odovzdal polročné hodnotenie: Navštívil školu, do ktorej sám chodil
10
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Žiaci základných a stredných škôl počas stredy dostávajú polročné výpisy hodnotenia. Žiakov prvého a deviateho ročníka Základnej školy (ZŠ) Podzáhradná v Bratislave navštívil aj minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Tomáš Drucker (Hlas-SD). Prvákom výpisy odovzdal do rúk a pochválil ich za úspešné zvládnutie prvého polroka školského roka 2023/2024.

Býval cez ulicu

„Ide o základnú školu, ktorú som navštevoval, stál som pri nej, keď sa ešte stavala, pretože som býval cez ulicu, a chcel som ich navštíviť po tých desiatkach rokov, odkedy som odišiel z tejto základnej školy. Bol som tu od druhého do ôsmeho ročníka a je to naozaj veľmi príjemné vrátiť sa, dať tú podporu aj tým, ktorí mi pomohli a ktorí aj mňa učili,“ uviedol minister.

Kľúčovou oblasťou základného školstva je podľa neho kurikulárna reforma. Po novom začne od budúceho školského roka učiť ďalších 422 škôl, čo Drucker považuje za potrebnú vec. Avizoval, že súčasťou zmeny je zamerať sa na podporu rozvoja zručností detí.

„Aby dokázali lepšie spracovávať nové informácie, aby boli zvedavejší a dokázali sa v budúcnosti lepšie adaptovať,“ poznamenal.

Čo považuje za problém?

Za veľký problém minister považuje duševné zdravie na školách. Ako uviedol, snažia sa preto zabezpečiť podpornými opatreniami profesie, ako sú psychológovia, špeciálni pedagógovia či asistenti učiteľov.

„Okrem toho, samozrejme, že chceme ďalej pracovať nielen so základnými, strednými, ale aj s vysokými školami a pripravujeme kompletný program a zmenu v oblasti prevencií pre žiakov, učiteľov a rodičov,“ dodal.

Hodnotenie za prvý polrok školského roka 2023/2024 si v stredu prevezme 508 480 žiakov základných škôl a 214.727 žiakov stredných škôl. Pre takmer 64 000 prvákov základných škôl to bude ich prvé polročné hodnotenie. Po prevzatí výpisov polročných hodnotení žiaci kontinuálne pokračujú v školskom vyučovaní bez polročných prázdnin.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Mnister školstva Tomáš Drucker na ZŠ Podzáhradná
10
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM