ESL Správy Samospráva

Začína sa veľké upratovanie domácností. Kam môžu odniesť odpad Petržalčania?

Mnohí z nás využili pandémiu na prerábky bytov. Starý nábytok, ale aj elektrospotrebiče a iný objemný odpad už Petržalčania nemusia nosiť ďaleko.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa veľké upratovanie domácností. Kam môžu odniesť odpad Petržalčania?
Zdroj: TASR

Od budúceho týždňa im postupne pristavia veľkokapacitné kontajnery priamo pod oknami domov. Prvé z nich už v pondelok a to na uliciach Starhradská a Brančská.

„Kontajnery sú určené na zber objemného odpadu z domácností, akým sú okrem nábytku a elektrospotrebičov napríklad aj pneumatiky. Do kontajnerov je zakázané vhadzovať biologický odpad, stavebný odpad a nebezpečný odpad,“ upozorňuje mestská časť.

Stráženie

Na to, aby tam ľudia naozaj nevhadzovali nič, čo do veľkokapacitných kontajnerov nepatrí, budú dohliadať zamestnanci referátu správy verejných priestranstiev Miestneho úradu v Petržalke.

„Keďže kontajnery sú určené len pre Petržalčanov, budú tiež kontrolovať trvalý pobyt ľudí prinášajúcich svoj odpad na likvidáciu. Petržalčanov žiadame, aby objemný odpad pred umiestnením do kontajnera upravili na čo najmenšiu možnú veľkosť a nenechávali odpad mimo kontajnera. Zároveň prosíme motoristov, aby nevhodným parkovaním svojich áut nebránili bežnej manipulácii s veľkokapacitným kontajnerom ako ani premávke vozidiel počas pristavenia kontajnera,“ vyzýva samospráva na svojom webe.

Korona

Kontajnery budú postupne pristavované na jednotlivých uliciach od 8. do 24. júna.Takmer každý deň budú niekde inde a tak je dobré dopredu si pozrieť harmonogram.

„Keďže sa pôvodný plán umiestňovania veľkokapacitných kontajnerov pozastavil pre situáciu súvisiacu s koronavírusom, mestská časť sa rozhodla pristaviť veľkokapacitné kontajnery tentokrát v zrýchlenom režime. Kontajnery budú na vybraných uliciach pristavené vždy iba jeden deň a to v čase od 8.00 do 18.00,“ uzatvára samospráva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM