Rôzne

Z Kamenného námestia stánky nielen miznú, ale aj vznikajú nové

Demolácia čiernych stavieb potešila, no pozornosti okoloidúcich neušla inštalácia nového kontajnera, priamo pred vchodom do obchodného domu.

Ilustračný obrázok k článku Z Kamenného námestia stánky nielen miznú, ale aj vznikajú nové
9
Galéria

V utorok zahájilo mesto na Kamennom námestí demolačné práce čiernych stavieb po prevádzkach s rýchlym občerstvením, čo potešilo mnohých Bratislavčanov. Po demolácii má totiž konečne nasledovať revitalizácia námestia.

Nový stánok

Prevádzky z pôvodných stánkov presťahovala spoločnosť Lordship, ktorá spolupracuje na obnove Kamenného námestia, na svoje pozemky, pred bývalý hotel Kyjev. Pozornosti okoloidúcich však neušla inštalácia nového kontajnera, priamo pred vchodom do obchodného domu, do ktorého sa už stihla nasťahovať prevádzka so športovou obuvou a oblečením.

Stánok je podľa spoločnosti Tesco pred vchodom do obchodného domu umiestnený len dočasne. „Naša spoločnosť spolupracuje na revitalizácii okolia Kamenného námestia s mestom Bratislava aj so spoločnosťou Lordship, pričom ako nedávno informovalo mesto, v súčasnosti už prebiehajú búracie práce. Práve z dôvodu revitalizácie je jeden zo stánkov dočasne umiestnený na pozemku Lordship, avšak vzhľadom na to, že bráni vstupu do obchodného domu My, aktuálne rokujeme s majiteľom a hľadáme vhodnejšie umiestnenie,“ uviedla spoločnosť Tesco pre Bratislava24.sk.

Či bude predajňa spred obchodného domu naozaj presunutá, alebo tu zotrvá niekoľko rokov, podobne ako stánky s rýchlym občerstvením, sa uvidí počas najbližších dní.

V rámci revitalizácie chce mesto do konca jesene rozšíriť plochy zelene, umiestniť nové lavičky či mobilné kvetináče. Budúci rok chce samospráva vymeniť asfalt za dlažbu. V priestore by malo byť onedlho aj menej vizuálneho smogu, keďže podľa primátora niektorým reklamným zariadeniam končí ku koncu roka nájomná zmluva.

Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM