KAW Správy Samospráva

Z fontány v srdci Karlovej Vsi voda zatiaľ nestrieka. Kedy ju opäť spustia?

Karlova Ves čaká na odborný posudok, v ktorom popíšu rozsah opráv.

Ilustračný obrázok k článku Z fontány v srdci Karlovej Vsi voda zatiaľ nestrieka. Kedy ju opäť spustia?
Zdroj: TASR

Viaceré bratislavské fontány boli už spustené a my sa môžeme kochať ich sviežou krásou. V Karlovej Vsi však momentálne fontána vodu nechŕli a zdá sa, že tak skoro ani nebude. Čaká ju totiž oprava.

Fontánu čaká oprava

Na zatekanie fontány do podzemných priestorov upozornili vlastníci garáží, ktoré sa nachádzajú pod povrchom Námestia sv. Františka. Karlova Ves teraz čaká na odborný posudok, v ktorom popíšu rozsah opráv.

„Dali sme vypracovať posudok, aby sme zistili dôvod zatekania do priestorov garáží z telesa fontány. Pripravujeme opravu technológie bazéna utesnením a zároveň opravu časti potrubia závlahového systému, aby mohli byť fontána aj závlahový systém opätovne spustené,“ informuje vedúca oddelenia správy budov a investícií Monika Ďuricová na webe mestskej časti.

Problémy na námestí

Námestie sv. Františka vybudovali pred viac ako 15 rokmi. Počas stavebných prác sa prevalila konštrukcia, ktorú museli postaviť nanovo. Technické ťažkosti spôsobuje najmä podzemný parkovací dom, ktorý je pod námestím.

„Nevysporiadané zostali aj niektoré majetko-právne vzťahy k priestorom strojovne fontány a časti pozemkov na námestí. Problémom sú aj vozidlá, ktoré vchádzajú na námestie, ktoré nie je na to stavebne prispôsobené,“ vysvetľuje mestská časť.

V posledných rokoch mestská časť rozšírila a zmodernizovala detské ihrisko na námestí, staré hracie prvky a povrchy boli nahradené novými a bezpečnejšími.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM