Eva Sládková Správy Samospráva

Karlova Ves otvorí všetky školy. Aké pravidlá musia rodičia a deti dodržiavať?

Karlova Ves vychádza rodičom v ústrety a otvorí všetky školy. Po dvoch mesiacoch strávených doma, sa veľa rodičov aj detí teší.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves otvorí všetky školy. Aké pravidlá musia rodičia a deti dodržiavať?
Zdroj: Karlova Ves

Samospráva sa na otvorenie škôl riadne pripravuje. Starostka Dana Čahojová sa stretla s riaditeľmi všetkých základných a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti a prebrali, ako bude nástup detí prebiehať.

Náročné

„Najväčšie bremeno prípravy na obnovenie vyučovania leží na pleciach riaditeľov škôl. Musia zabezpečiť nielen výučbu v triedach s obmedzeným počtom žiakov, limitovaným počtom pedagógov, ale zároveň naďalej zabezpečiť aj dištančnú výučbu, čo vôbec nie je jednoduché,“ povedal hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Dotazníky

Riaditelia škôl v druhej polovici mája poslali rodičom dotazník, na základe ktorého overili predbežný záujem z ich strany o umiestnenie dieťaťa v materskej škole, prípadne žiaka v základnej škole. Potom museli overiť, koľko pedagogických a nepedagogických zamestnancov môže nastúpiť do práce. Vo viacerých školách sú totiž zamestnanci, ktorí patria do rizikových skupín, ako sú napríklad dôchodcovia. Záujem karloveských rodičov o umiestnene detí do škôl teraz vyhodnocujú, ale zdá sa, že nebude malý.

Opatrenia

Dotazník slúži aj ako manuál pre rodičov.

„Súčasťou dotazníka sú aj hygienicko-epidemiologické a organizačno-technické opatrenia, ktoré musia rodičia detí dodržať v prípade, že sa rozhodnú poslať svoje dieťa opäť do školy či škôlky. Musia mať rúška, dodržiavať odstupy a používať dezinfekciu pri privádzaní dieťaťa do školy. Takisto je potrebné, aby vopred uhradili školné, stravné a réžiu za mesiac jún pred nástupom do materskej školy,“ vyratúva Branislav Heldes.

Dôležitou súčasťou opatrení je i to, že rodičia musia pre dieťa zabezpečiť dezinfekčný gél na ruky, krabicu vyťahovacích papierových vreckoviek a rolku utierok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM