Rôzne Správy

Z fontány na Poštovej je opäť krásavica. Ulicu čakajú aj ďalšie opravy

Fontánu opravoval priamo jej autor - akademický sochár Martin Lettrich. Postaral sa o poškodené časti, upravil vodný režim tak, aby voda nepadala, ale stekala.

Ilustračný obrázok k článku Z fontány na Poštovej je opäť krásavica. Ulicu čakajú aj ďalšie opravy
4
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook

Bratislavské fontány si zaslúžia pozornosť. Obzvlášť tie, ktoré stoja na najfrekventova­nejších miestach. Jednou z nich je aj fontána s názvom „Svetový poštár“, ktorej krása bola dlho skrytá pred očami okoloidúcich.

Oprava v rukách sochára

Fontánu opravoval priamo jej autor akademický sochár Martin Lettrich. Postaral sa o opravu poškodených častí, upravil vodný režim tak, aby voda nepadala, ale stekala. Rekonštrukciou prešiel aj technický systém fontány, ktorý je modernejší.

„Som rád, že sme poškodenú a nefunkčnú fontánu opravili a plne sfunkčnili. Veľká vďaka patrí Martinovi Lettrichovi, ktorý svojmu dielu vrátil pôvodnú krásu,“ vyjadril na sociálnej sieti svoje nadšenie zo znova fungujúcej fontány starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Radoslav Števčík, ktorý opäť kandiduje na starostovské kreslo Starého Mesta, zároveň pripomenul, že v obnove Poštovej chce mestská časť pokračovať na budúci rok. Na rad by mala prísť obnova osvetlenia v dlažbe.

Fontána na Poštovej ulici
4
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM