Tomáš Stupavský Rôzne

Stein 2 dostal zelenú. Staré Mesto dalo projektu stavebné povolenie

Areál bývalého pivovaru Stein už onedlho opäť ožije. Projekt spoločnosti YIT Reading a.s. získala od Starého Mesta stavebné povolenie na výstavbu viac ako 400- bytov.

Ilustračný obrázok k článku Stein 2 dostal zelenú. Staré Mesto dalo projektu stavebné povolenie
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Staré Mesto sa rozhodla povoliť výstavbu rezidenčného projektu s názvom Stein 2, ktorá zahŕňa 8 bytových domov a podzemnú garáž. Začiatok výstavby je plánovaný už v októbri tohto roka. Stavba by mala byť dokončená koncom roka 2017.

„Tak ako bývalý pivovar strnulo ležal na rozhraní Starého a Nového Mesta, tak projekt jeho oživenia vnáša do územia život. Spája v sebe genius loci historického územia so súdobými architektonickými prvkami – dobu svojho vzniku bude pripomínať kamenný obklad na parteri na Blumentálskej ulici, „tehličkový“ obklad ako znak industriálnej architektúry tej doby, a rad ďalších fragmentov,“ vysvetľuje Inch. Arch. Ivan Kubík.

Prvá etapa výstavby prinesie spolu 110 bytov, 23 apartmánov rôznych veľkostí a 7 nebytových priestorov. Cieľom autorov projektu je prirodzene zakomponovať projekt do okolitej zástavby.

„Našim cieľom je nadviazať na tradíciu susedského života, v ktorom sa susedia navzájom poznali. Vnútroblok sa stane novým dvorom v Starom Meste, na ktorom môžu susedia budovať komunitné vzťahy či nechať deti voľne a bezpečne sa hrať priamo pod oknami. Odkazujeme tak na hodnoty a spôsoby bývania, ktoré opäť získavajú na význame,“ dodáva generálny riaditeľ YIT Milan Murcko.

Okrem rezidenčnej časti prinesie projekt Stein 2 aj administratívne a obchodné funkcie. Táto časť by mala byť dokončená začiatkom roka 2017. Súčasťou komplexu administratívnych budov bude aj historická budova Spilky, ktorá bola vyhlásená za Národnú kultúrnu pamiatku.

Prečítajte si tiež: FOTO: Pivovar Stein definitívne zmizol z povrchu zemského

Zdroj foto: YIT Reading a.s.

Stein 2
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM