Aktualizované Krimi

VYSTREĽUJÚCE poklopy na Prievozskej: TAKÝTO je záver drámy s explóziou + VIDEO, FOTO

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici v Bratislave vystreľovali v pondelok večer kanalizačné poklopy. Na mieste zasahovali hasiči aj policajti. Aká je situácia v utorok ráno?

Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavu v pondelok večer postavila na nohy kuriózna a nebezpečne vyzerajúca udalosť, ku ktorej došlo krátko po 17:30 h.

Vystreľujúce poklopy

„Na linke 158 sme prijali informáciu o vystreľujúcich kanalizačných poklopoch, ku ktorým má dochádzať z doposiaľ presne nezistených príčin v úseku Prievozskej ulice,“ informovala bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Podľa svedkov bolo počuť explóziu, ktorá sa ozvala z podzemia. Následne vystrelilo niekoľko kanalizačných poklopov do vzduchu.

Hasiči potvrdili, že na mieste bola nameraná vysoká koncentrácia CO2. Hasiči vykonali prieskum oblasti. Administratívna budova BBC-1 bola evakuovaná. "Pri udalosti zasahovalo viac ako 30 profesionálov zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z DHZO Ružinov,“ informovali hasiči na sociálnej sieti.

Požiar v podzemí

Z bezpečnostných dôvodov policajti v tomto úseku usmerňovali premávku, obmedzená bola aj MHD.

K zraneniu osôb v súvislosti s touto udalosťou nedošlo. „Zasahujúci hasič nám potvrdil, že pravdepodobne ide o požiar v podzemí. Svedok a správca jednej z blízkych budov povedal, že bolo počuť explóziu. Hasiči po príchode na miesto začali v okolí zháňať dostatočné zásoby vody, aby mohli kanalizáciu zatopiť,“ uvádzajú tvnoviny.sk.

Záver drámy

Na Prievozskej a Plynárenskej ulici namerali hasiči v utorok ráno už len minimálne hodnoty plynu a CO. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Ráno boli vykonané kontrolné merania, pri ktorých boli namerané už len minimálne hodnoty plynu a CO. Budova bola odovzdaná správcovi, hasiči na mieste ukončili svoju činnosť,“ priblížila.

Trestné stíhanie

Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia v súvislosti s pondelkovým (14. 11.) prípadom vystreľujúcich kanálových poklopov v úseku Prievozskej ulice v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne z nedbanlivosti zapríčinil doposiaľ presne nezisteným spôsobom vystrelenie celkovo desiatich kusov kanalizačných poklopov osadených na chodníku, ako aj cestnej komunikácii v úseku Prievozskej ulice,“ priblížil.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zásah hasičov na Prievozskej ulici v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM