Rôzne

V Petržalke vyrastie sesterský projekt karloveského Kontajnera Riviéra

Za autobusovou zastávkou MHD Farského vyrastie reštaurácia Galéria Kontajner.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke vyrastie sesterský projekt karloveského Kontajnera Riviéra
Zdroj: Kontajner Riviéra

Na lúke na Bosákovej ulici v Petržalke sa začali pred pár dňami stavebné práce, ktoré naznačujú, že na mieste vyrastie nová stavba. Do Petržalky prichádza sesterský projekt Kontajnera Riviéra.

Nová reštaurácia v Petržalke

Za autobusovou zastávkou MHD Farského, na území, ktoré je súčasťou konceptu Urbanistickej štúdie Centrálnej rozvojovej osi, vyrastie Galéria Kontajner. Reštaurácia, ktorá bude sesterským projektom známeho karloveského Kontajnera Riviéra. Informáciu priniesol portál bratislavskeno­viny.sk.

„Ide o celospoločensky prospešný projekt, ktorý pred vyše rokom schválili na zastupiteľstve aj mestskí poslanci. Pripravovali sme ho viac ako tri roky a spolupracujeme na ňom s Galériou mesta Bratislavy a s VŠVU. V priestoroch bude okrem iného aj galéria mladých umelcov," uviedol pre portál majiteľ prevádzok Michal Zugárek s tým, že miesto parkoviska pre autá tu vybuduje priestor pre odkladanie bicyklov. Galéria Kontajner by mala byť otvorená od júna tohto roku.

Stavebníkom je spoločnosť Custom – Pharma III, s.r.o. Stavba vyrastie na pozemkoch hlavného mesta, ako stavbu dočasnú ju povolil petržalský stavebný úrad mesiac pred komunálnymi voľbami.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM