Rôzne Správy

Vynikajúca správa pre cyklistických nadšencov: JuRaVa bude mať pokračovanie

Už budúci rok vznikne pokračovanie obľúbenej cyklotrasy JuRaVa, ktoré spojí Vajnory a Ivanku pri Dunaji v rámci unikátneho projektu Sacra velo.

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúca správa pre cyklistických nadšencov: JuRaVa bude mať pokračovanie
4
Galéria

Pre všetkých milovníkov cyklistiky, behu i prechádzok v prírode máme dobrú správu. Obľúbená cyklotrasa JuRaVa, ktorú vybudovalo združenie obcí Rača, Svätý Jur a Vajnory v roku 2014, bude mať pokračovanie.

Z Vajnor do Ivanky pri Dunaji

„Pripravovaná cyklotrasa s názvom JuRaVa II začne na hrádzi v mieste jej pripojenia na cestu Vajnory – Čierna voda, pričom tento úsek skončí o približne 4 kilometre ďalej na moste miestnej komunikácie v Ivanke pri Dunaji,“ informovala na webovej stránke bratislavská mestská časť Rača.

Náklady na vybudovanie tohto úseku sú predpokladané v sume takmer 795 000 eur a Bratislavský samosprávny kraj v roku 2016 požiadal o jeho financovanie v rámci unikátneho projektu Sacra velo.

Pútnická cesta

Sacra velo bude nová cyklotrasa spájajúca Bratislavský samosprávny kraj, Trnavský samosprávny kraj a Maďarsko na báze cezhraničného tematického okruhu. Ten spojí cirkevnú a aktívnu turistiku spojením pútnických ciest od rieky Rába, cez Dunaj až po Moravu. Chýbajúci úsek okruhu v rámci Bratislavského kraja je práve JuRaVa II.

Cyklotrasa Sacra velo na území Bratislavského samosprávneho kraja predstaví turistom vyše 166 sakrálnych pamiatok v regióne ako kostoly, kaplnky, kríže, božie muky či iné zaujímavosti.

JuRaVa II sa potom prepojí cez Ivanku pri Dunaji, popri Letisku M. R. Štefánika s vyústením až v mestskej časti Vrakuňa.

„Som rád, že sa naša JuRaVa, ktorá bola spoločným projektom Svätého Jura, Rače a Vajnor, rozširuje aj do ďalších obcí a mestských častí a zabezpečí prepojenie našej Malokarpatskej cyklotrasy s Európskou Podunajskou cyklotrasou Eurovelo,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Ilustračný obrázok

PLÁN CYKLOTRASY:

Zdroj: Bratislava - Rača
Jurava
4
Galéria
Zdroj: Vajnory - dedina v meste FB
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM