Rôzne

Vyhlásili víťazov bratislavskej OLOmpiády

Generálny riaditeľ bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Branislav Cimerman dnes odovzdal cenu víťazom za celoročné úsilie pri zbere papiera a plastu.

Ilustračný obrázok k článku Vyhlásili víťazov bratislavskej OLOmpiády
Zdroj: TASR

Viac ako 21 tisíc žiakov a detí zo 112 materských, základných a špeciálnych škôl sa tento školský rok zapojilo do piateho ročníka projektu OLOmpiáda, ktorého hlavným heslom je – Neseparuj sa, separuj.

Generálny riaditeľ bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Branislav Cimerman v stredu 15. júna odovzdal cenu víťazom za celoročné úsilie pri zbere papiera a plastu. Informovala o tom Karin Zvalová z OLO.

Najlepšou školou sa stala po štvrtý raz Základná škola Trnková z bratislavských Jaroviec, ktorá bola aj víťazom v zbere plastu, ako aj papiera.

Na druhom mieste sa umiestnila Spojená internátna škola Svrčia a tretie miesto opäť získala Špeciálna škola Karpatská. Medzi ocenenými boli aj ZŠ Ostredková či ZŠ Budatínska a najlepšou materskou školou sa stala Dudvážska.

Spoločnosť OLO chce prostredníctvom tohto projektu naučiť všetkých obyvateľov hlavného mesta cez deti správne nakladať s komunálnym odpadom, osvojiť si pojmy recyklácia, ochrana životného prostredia, separácia odpadu a spoločenská zodpovednosť.

„Projekt zaraďuje laická, ako aj odborná verejnosť medzi jedinečné svojho druhu v odvetví odpadového hospodárstva,“ priblížila Zvalová.

Za päť ročníkov projektu sa vyzbieralo viac ako 520 ton papiera a deväťdesiat ton plastu. Vďaka podujatiam ako Olompijský filmový festival, OLO art, mesiac exkurzií sa žiaci mali možnosť zoznámiť s prácou smetiarov, činnosťou Spaľovne OLO či recykláciou plastu a skla.

Čítajte aj: Fantázia na nečakanom mieste. Odpadky ukryté pod farebnou mozaikou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM