Rôzne

Vydajte sa na dobrodružný výlet do hôr Dolného Rakúska a zažite východ slnka na Schneebergu

Zažite nezabudnuteľný dobrodružný októbrový víkend s kompletnou odbornou starostlivosťou.

Ilustračný obrázok k článku Vydajte sa na dobrodružný výlet do hôr Dolného Rakúska a zažite východ slnka na Schneebergu
4
Galéria

Doprajte si nezabudnuteľný zážitok, ktorým je východ slnka na najvyššej hore Dolného Rakúska, na kopci Schneeberg.

Horské dobrodružstvo

Dobrodružný víkendový výlet s názvom „Schneeberg s tými najlepšími“ je vhodný pre športových turistov, milovníkov horolezectva a všetkých, ktorí sa nimi chcú stať. Svoj sen o dokonalom horskom dobrodružstve si splnia všetci, ktorí hľadajú niečo nové, chcú zažiť niečo diametrálne odlišné od každodenného života, a pritom sa chcú v každej situácii cítiť bezpečne.

Zážitok po boku profesionálov

Zažite nezabudnuteľný dobrodružný októbrový víkend s kompletnou odbornou starostlivosťou. Peter Groß a Hannes Rottensteiner, najznámejší horskí vodcovia z obce Puchberg, vás zavedú na najvyšší vrch na východnom okraji Álp. Skoro ráno, keď všetko ešte spí, skúsení horskí vodcovia vyzdvihnú skupinku dobrodruhov priamo v hoteloch. Na najvyšší dolnorakúsky vrchol, náhornú plošinu Schneebergu, sa s nimi dostanete po jednej z najkrajších trás mimo frekventovaných turistických chodníkov.

Zlatý október vo vás zanechá bohaté dojmy. Lúčna inovať, šteklenie čerstvého vzduchu v nose a teplé lúče jesenného slniečka na tvári. Čas pritom nehrá žiadnu rolu, vnímanie zmyslami sa krok po kroku zintenzívňuje. A keď vás začne opúšťať motivácia, opäť ju vo vás prebudia horskí vodcovia. Hore na vrchole vás čaká odmena za námahu, ktorou je nádherný výhľad a magické lúče vychádzajúceho slnka.

Nasledujúci deň sú na programe lezecké chodníky pohoria Hohe Wand – opäť v profesionálnom sprievode so starostlivou organizáciou a moderným zapožičaným výstrojom. Program dňa sa totiž týka školenia techniky správneho výstupu po lezeckom chodníku, ako aj bezpečnosti vo vysokohorskom prostredí.

Kontrast adrenalínu a komfortu

Počas dobrodružstva zažijete niekoľko kontrastov. Na jednej strane o vás bude dokonale postarané. Užijete si profesionálnu prednášku a zoznámenie pri praskajúcom ohni v kozube s domácou koktejlovou špecialitou, skvelé služby i gastronomické špeciality.

Na druhej strane sa môžete tešiť na nedotknutú prírodu, tréning o bezpečnosti a školenie správneho výstupu, samotný výstup, 8 hodinovú túru a výstup na vrchol 1220 výškových metrov (zostup 1320 výškových metrov). Celá trasa má dĺžku približne 14 kilometrov.

Kto však už nebude vládať, môže si oddýchnuť a zostať na chate Damböckhaus, čím sa výstup aj zostup skrátia o 1 hodinu a celková dĺžka trasy skráti o 5 km. Po celý čas sa veľmi dbá na bezpečnosť a komfort účastníkov. Vybrať si dokonca môžete z niekoľkých ubytovacích možností. Výlety sa konajú v dátumoch 4. 10. – 6.10.2019 alebo 11. 10. – 13. 10.2019 s li­mitovaným počtom osôb.

Bratislava24.sk informoval Braňo Zajaček z Niederösterreich-Werbung GmbH.

Dobrodružný výlet do hôr Dolného Rakúska
4
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM