Rôzne Správy

6 tipov z Dolného Rakúska, kde môžete urobiť tie najkrajšie fotografie

Nedotknutá príroda, preslnené vinice, starobylé hradby aj vyhliadky berúce dych. Poradíme vám, po akých trasách a cestách sa vydať za najzaujímavejšími fotografiami.

Ilustračný obrázok k článku 6 tipov z Dolného Rakúska, kde môžete urobiť tie najkrajšie fotografie
4
Galéria

Dolné Rakúsko ponúka tie najkrajšie miesta a turistické destinácie sú ako stvorené na oddych. Poradíme vám, po akých trasách a cestách sa vydať za najzaujímavejšími miestami, ktoré pohladia nie len vášmu oku, ale aj oku vášho fotoaparátu.

Hneď za hranicami

Nie za každým krásnym miestom musíme cestovať hodiny, týchto 6 tipov nájdete rovno za hranicami.

1. Chodník svetového kultúrneho dedičstva Wachau

Na turistickej trase dlhej 180 kilometrov narazíte na množstvo romantických zrúcanín, hradov a kláštorov a tiež na nádhernú vinohradnícku oblasť Wachau s kamennými terasami a strmými svahmi. Jedinečný záber 900 rokov starého hradu týčiaceho sa nad údolím Dunaja ohromí každého.

2. Vrcholy a úžľabiny v okolí Ötscheru

Prírodný park Ötscher-Tormäuer, ktorý je časťou Mostviertelu, ponúka nespočetné množstvo fantastických výhľadov a nádhernú faunu i flóru ako stvorenú pre váš fotoaparát. Zvečnite vodopády, unikátne kamenné útvary a úžľabinu Ötschergräben, ktorá je označovaná ako Grand Canyon Rakúska. Alpská časť Mostviertelu sa pýši majestátnou kopcovitou krajinou, horskými salašmi a pastvinami, ktoré poskytujú upokojujúci pohľad na pasúce sa kravy a na nekonečné zelené lúky.

3. Prírodný park Hohe Wand

Iba 40 minút od Viedne na vás čaká jedno z najviac fotografovaných miest Dolného Rakúska – skalný masív v Gutensteinských Alpách. Na chodníku Felsenpfad sa môžete vydať po 200 oceľových schodoch a preskúmať park z výšky. Ďalším úžasným miestom pre váš Instagram je Skywalk –vyhliadková terasa, na ktorej budete mať pocit, ako by ste takmer stáli vo vzduchu.

4. Peilstein – Vápencová skalná hradba

Hora Kalkberg, vysoká 716 metrov, je častým instagramovým cieľom vďaka svojim strmým skalným stenám a nádherným vyhliadkam. Vydajte sa týmto smerom a urobte tú najoriginálnejšiu fotografiu.

5. Ysperklamm

Divoká príroda, nespútaná rieka – to je úžľabina Ysperklamm v južnom Waldvierteli. Fascinujúce sú predovšetkým neobyčajné skalné útvary a vodopády.

6. Veterný mlyn v Retzi

Trasa chodníka Retz vedúca cez idylické vinice a malebné pivničné uličky pozýva turistov na nezabudnuteľnú vinársku dovolenku. Odporúčame navštíviť najväčšiu vínnu pivnicu Retzer Erlebniskeller a tzv. Heuriger. Heuriger sú výnimočné vinárske šenky ponúkajúce nielen „tohtoročné“ vína a mušty, ale aj teplé aj studené domáce pokrmy. Na turistickej trase, ktorá je vzdialená len jednu hodinu od Brna.

foto tipy Dolné Rakúsko
4
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM