ESL Rôzne Správy

Vybité zuby dieťaťa aj zničený majetok: Petardy majú mnoho obetí, polícia vyšetruje incidenty

Aj dnes ráno ešte stále nachádzame na cestách a chodníkoch neporiadok po silvestrovských oslavách - vybuchnuté zvyšky petárd.

Ilustračný obrázok k článku Vybité zuby dieťaťa aj zničený majetok: Petardy majú mnoho obetí, polícia vyšetruje incidenty
Zdroj: Facebook.com/Jakub Mrva - Za zelenšiu Bratislavu

Napriek tomu, že v Bratislave je používanie petárd celoročne zakázané, mnohí si koniec roka nevedeli bez nich predstaviť. Napriek tomu, že každoročne sa hovorí o príšerných následkoch, ktoré takéto výbuchy po sebe zanechávajú.

Vybité zuby

Už sme vás informovali o zvieratách, ktoré zomreli v dôsledku tohtoročných bujarých osláv. Petardy však majú aj ľudské obete. Ako napríklad napísala mamička z Mostu pri Bratislave, jej malý synček mal pre to, že medzi nami žijú bezcitní ľudia, zničený koniec roka.

„Ďakujem všetkým retardom, ktorí púšťajú petardy. Môj malý syn vďaka splašenému psovi spadol a vybil si predné zuby. Má deväť rokov,“ napísala smutná mama Eva.

Zničený majetok

Nemalé škody spôsobili petardy aj na majetku niektorých občanov.

„Nikdy som nebol fanúšikom pirátov a domácich ohňostrojov. Nechápem tú potrebu niečo niekam hodiť či rachnúť a to ešte kúsok od lesa na Kramároch. A môže to potom aj takto dopadnúť. Je možno načase sa zamyslieť, ako by polícia mohla intenzívnejšie kontrolovať porušovanie VZN,“ upozorni na sociálnej sieti mestský poslanec Jakub Mrva s odkazom na fotografiu úplne zničeného automobilu.

Pomôžte

Prípad z Petržalky mohol mať aj horšie následky, aké napokon mal. Vandali sa totiž rozhodli umiestniť výbušninu priamo na lavičku. Keby tam v tom čase bol človek, ktovie, či by sa incident skončil „len“ zničením verejného majetku.

„Vandali umiestnili pyrotechniku priamo na lavičku v rámci zastávky, výsledkom je jej zdemolovanie. Aby toho nebolo málo, ,,hrdinovia’’ následne potreli zastávku výkalmi. V prípade, že máte o incidente bližšie informácie, neváhajte kontaktovať príslušníkov Mestskej polície. Nepretržitá 24-hodinová služba je hliadkami zabezpečovaná prostredníctvom operačného strediska na telefónnom čísle +421 2 625 253 31, prípadne prostredníctvom čísla skráteného volania 159,“ vyzýva samospráva Petržalky.

ĽUDSKÁ HLÚPOSŤ NEMÁ HRANÍC 🤦🏻‍♂️ Petržalčanka Monika nás informovala o incidente, ktorý sa udial na opravenej...

Posted by Petržalka on Friday, January 1, 2021

Petardy zabíjajú

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM