Eva Sládková Rôzne Správy

Obeť pyrotechniky: Psíka vystrašili petardy, zomrel pod kolesami auta

Napriek tomu, že v Bratislave platí zákaz používania pyrotechniky, niektorí netolerantní ľudia sa stále vyžívajú v tom, že môžu spôsobovať utrpenie.

Ilustračný obrázok k článku Obeť pyrotechniky: Psíka vystrašili petardy, zomrel pod kolesami auta
Zdroj: Facebook.com/Hello Yorkies Kennel Yorkshire Terrier

Opakuje sa to každý rok. Nevybúrení ľudia sa napriek zákazom nemiestne bavia s pyrotechnikou. Napriek tomu, že v Bratislave je zakázaná, stále sa nájde dosť takých, ktorí ňou radi spôsobujú utrpenie druhým.

Vydesený psík

Petardy už v týchto dňoch vybuchujú pod našimi oknami. Tí, ktorí ich hádžu, si asi nevedia predstaviť, aké strašné utrpenie spôsobujú našim zvieracím miláčikom. Jeden na to včera (15.12.) doplatil životom. V skupine Ružinov – ECHO Ružinovčanov sa objavil post s fotografiou mŕtveho yorkshiráčika, ktorého zrazilo auto. Ľudia hľadali jeho majiteľa.

„Majiteľ sa našiel. Psík mu ušiel, lebo nejakí neandertálci hádzali pyrotechniku. Zapáľte mu sviečku nech mu svieti svetlo na odchod za dúhový most,“ napísala po chvíli zdrvená Petra.

Devastujúce

Na to, že pyrotechnika je nielen pre zvieratá naozaj príšerná, upozorňuje aj veterinár Miroslav Faga z FG Vet Trnava.

„Psy majú veľmi dobrý sluch a ten zvukový efekt, ktorý vytvárajú petardy je pre ne devastujúci. Boja sa toho. Ja som už riešil aj prípady, že petardy vybuchli úplne blízko pri zvierati, ktoré následkom toho celkom ohluchli a zostala im trauma na celý život,“ vraví Miroslav Faga.

Veterinár dodáva, že si treba uvedomiť, že neškodia len zvieratám, ale aj ľuďom. Aj preto by privítal, keby boli petardy úplne zakázané na celom Slovensku.

„Chcem všetkých vyzvať a poprosiť, aby si tento rok petardy odpustili. Skúsme myslieť aj na druhých, nielen na seba,“ uzatvára Miroslav Faga.

foto je ilustračné

Utrpenie zvierat

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM