Tlačové správy

Vyberáme mobil pre školáka: Aký telefón kúpiť dieťaťu?

Pre nejedného rodiča je práve začiatok školského roka tým momentom, keď svojmu potomkovi dá jeho prvý mobil. Nie je to jednoduché rozhodnutie, aj preto sme na túto tému pripravili štvordielny seriál s mobilným operátorom 4ka. Dnes sa budeme venovať tomu, aký aparát sa hodí do detských rúk.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáme mobil pre školáka: Aký telefón kúpiť dieťaťu?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Prváčik má ešte na smartfón a internet čas. Dôležité je, aby sa mohol dovolať rodičom, ak to potrebuje. Zaujímavým riešením pre neho môže byť napríklad retro model Nokie 3310, ktorú kúpite navyše vo veselých farebných variáciách.

Ako prvý smartfón operátor 4ka na svojom blogu odporúča trochu nečakane iPhone SE (2022). „Tento iPhone nie je tým najluxusnejším z ponuky Apple, stojí menej než polovicu ako najnovšie high-end kúsky a hlavne vám vďaka operačnému systému iOS umožní poctivo spravovať to, čo deti s mobilom robiť môžu, a čo nie. Rodinné zdieľanie polohy vám navyše, v prípade, že je mobil pripojený na internet, vždy ukáže, kde sa dieťa nachádza, čo je oveľa praktickejšie, ako rôzne neznáme aplikácie pre Android. A s výberom krytu či imidžom zariadenia medzi spolužiakmi tiež nebudete mať žiadny problém,“ argumentuje najmladší slovenský mobilný operátor.

Ďalším dobrým tipom je Xiomi Poco X4 Pro 5G, na ktorom deti pri hrách ocenia najmä 120 Hz displej, výkonný procesor a silnú 5 000 mAh batériu. Alebo menej známa značka Oppo Reno7 Light 5G. Okrem výkonnej baterky má aj kvalitný fotoaparát a navyše je aj odolný voči vode.

„Ak sa rozhodnete pre mobil vo 4ke, môžete získať až 210-eurový bonus na mobil. Ten závisí od telefónu, typu paušálu a počtu mesačných platieb. Takže napríklad spomínaný Oppo Reno7 Light s paušálom SLOBODA 100+ môžete mať na 24 mesiacov len za 22,75 eura. V tej cene je zároveň 100 minút alebo SMS v SR aj EÚ a 11 GB dát (z toho až 5,17 GB v EÚ),“ hovorí produktová manažérka 4ky Andrea Čagalová.

Samozrejme, ak dieťa dostane smartfón, dôležité je, aby malo aj dáta. O tom, koľko dát je pre dieťa tak akurát, ani veľa a ani málo, budeme hovoriť v ďalšom pokračovaní nášho seriálu. Predchádzajúce diely, kde sme sa zaoberali ideálnym vekom pre prvý mobil nájdete TU a diel o tom, ako neskrachovať pri účtoch za mobil vášho školáka si prečítajte TU.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: 4ka
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM