Samospráva

Vraky v Karlovej Vsi uvoľnia parkovacie miesta

Podnety na dlhodobo blokované parkovacie miesta prichádzajú zväčša od obyvateľov zo susedstva.

Ilustračný obrázok k článku Vraky v Karlovej Vsi uvoľnia parkovacie miesta
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Karloveský miestny úrad sa v minulom roku vlani zaoberal šiestimi desiatkami vozidiel, ktoré dlhodobo stáli na jednom mieste. Z 59 z nich na základe výzvy majitelia odstránili 32 automobilov. Ďalších 13 odtiahla zmluvná odťahová služba.

Zostávajúcim plynie 60 dňová lehota na odstránenie.

Viac parkovacích miest

Miesta na parkovanie sa tak uvoľnili pre parkovanie pojazdných áut v dolnej, staršej časti Karlovej Vsi, aj na Dlhých dieloch.

Podnety na dlhodobo stojace autá, ktoré blokujú parkovacie miesta, prichádzajú zväčša od obyvateľov dotknutých ulíc. Poznajú miesto a dlhodobo stojace vozidlá a vraky im prekážajú. Ide napríklad o ulice Segnerova, Botanická či Ferdiša Kostku.

Zákon o odpadoch ukladá držiteľom vozidiel povinnosť umiestniť vozidlo tak, aby nepoškodzovalo životné prostredie a zachoval sa vzhľad obce. V prípade porušenia tejto povinnosti môže obec vyzvať majiteľa na jeho odstránenie a pokiaľ tak v zákonnej lehote neurobí, takéto vozidlo odstráni.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM