Samospráva

Vrakuňa má vynovenú promenádu pri Malom Dunaji

Pôvodný chodník na nábreží pri Malom Dunaji už pripomínal húsenkovú dráhu. Nábrežná promenáda ponúka teraz Vrakunčanom príjemné prostredie, kde nájdu nové lavičky, i odpadové koše.

Ilustračný obrázok k článku Vrakuňa má vynovenú promenádu pri Malom Dunaji
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa

Bratislavská mestská časť Vrakuňa v spolupráci so sponzorom dokončila opravu Vrakunskej promenády pri Malom Dunaji. Zvlnená, poškodená dlažba či nedostatok smetných košov na promenáde je tak už je minulosť, informoval hovorca Vrakune Tomáš Zajac.

Opravený chodník i vynovené nábrežie od tohto týždňa opäť naplno slúži verejnosti. Podľa starostu Vrakune Martina Kuruca chodník na nábreží bol pred rekonštrukciou v zlom stave. „Na viacerých miestach to skôr pripomínalo húsenkovú dráhu, ako chodník. Nezriedka chýbala dlažba,“ priblížil.

Čítajte viac: Terasa Pod pyramídou otvorí svoje brány aj tento rok

Chodník pri Malom Dunaji je podľa jeho slov obľúbenou oddychovou zónovou pre mnohých Vrakunčanov. „Napokon, nie každá mestská časť sa môže pochváliť peknou promenádou pri vodnom toku,“ podotkol starosta.

Súčasťou revitalizácie bola kompletná oprava chodníka v dĺžke 550 metrov, osadenie 21 lavičiek, 11 odpadových košov a štyroch košov na psie exkrementy.

Taktiež sa tu vysadilo 32 stromov, vďaka čomu vznikne nová čerešňová aleja. Staré lavičky mestská časť opraví, namaľuje a osadí ich vo Vrakunskom lesoparku.

Čítajte viac:Aktivisti požadujú vyhlásenie ostrova Sihoť za prírodnú rezerváciu

Vrakunská promenáda
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vrakuňa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM