Nina Táborská Rôzne

Terasa Pod pyramídou otvorí svoje brány aj tento rok

V septembri 2014 sa pod Slovenským rozhlasom začal rozbiehať projekt Záhrady Pod pyramídou. V priestore, ktorý bol viac ako 30 rokov uzamknutý, vznikla obľúbená komunitná záhrada. Tento rok aj napriek obavám vstúpi do ďalšej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Terasa Pod pyramídou otvorí svoje brány aj tento rok
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V roku 2014 sa nevyužívané terasy pod Slovenským rozhlasom začali meniť na miesto stretnutí, oddychu a tiež pestovania rastlín. Vďaka OZ Jedlé mesto tu vznikla Záhrada Pod pyramídou a v réžii RTVS sa tu zase konali rôzne koncerty a podujatia.

Koncom augusta 2015 však zo strany RTVS prišla výpoveď zmluvy. Napriek obávam ale bude projekt pokračovať aj v aktuálnej sezóne.

Viac sa dočítate tu: Na spustnutej terase pod pyramídou vybudovali komunitnú záhradu. Rozhlas sa rozhodol pokračovať bez nich

Záhrada Pod pyramídou sa od svojho otvorenia pýšila rastúcou popularitou. Viac než stovka aktívnych záhradkárov sa tu pravidelne stretávala a vymieňala si svoje skúsenosti. Miesto tu našli aj tí najmenší, ktorých záhrada naučila, ako sa starať o rastliny a pestovať nielen plody, ale aj pozitívny vzťah k záhradkárčeniu. Konali sa tu tiež rôzne koncerty a podujatia. Veľkorysé terasy boli verejnosti sprístupnené po viac ako tridsiatich rokoch. RTVS chce tento rok v tejto tradícii pokračovať.

„Po 4 mesačnej odmlke sme späť, aby sme s úsmevom na klávesnici oznámili, že aj toto leto sa spolu stretneme POD PYRAMÍDOU. Dnes sme podpísali zmluvu s RTVS (ďakujeme za dôveru) a už teraz sa tešíme, že začiatkom mája otvoríme tie najkrajšie mestské terasy,“ informovala na sociálnej sieti pár dní dozadu prevádzka Moje, ktorá sa minulý rok starala o občerstvenie návštevníkov.

Čítajte tiež: Nemáte kde záhradkárčiť? Nová školsko-susedská záhrada otvorí čoskoro pestovateľskú se­zónu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM