Správy Komunálne voľby

Volebný boj o post primátora Stupavy: V hre sú štyria kandidáti

V tomto roku sa voľby do orgánov obcí uskutočnia v rovnakom termíne ako voľby do orgánov samosprávnych krajov – hlasovať sa bude v sobotu 29. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Volebný boj o post primátora Stupavy: V hre sú štyria kandidáti

V Stupave ašpirujú na post primátora v októbrových komunálnych voľbách štyria kandidáti. Vyplýva to z informácie o zozname uchádzačov, ktorí podali kandidátne listiny. Samospráva zoznam zverejnila na webe mesta, pripomína zároveň, že o registrácii rozhodne mestská volebná komisia, ktorá prvýkrát zasadne v stredu (7. 9.).

Štyria kandidáti

O post primátorky sa ako nezávislá kandidátka uchádza Hana Haldová, straníckymi kandidátmi sú Peter Novisedlák (Strana obcí a miest – SOM Slovensko), Marek Petráš (Sme rodina, Za ľudí) a Ján Rigler (Hlas-SD).

Zapisovateľovi mestskej volebnej komisie boli v stanovej lehote doručené tiež kandidátne listiny 43 záujemcov o post poslanca v 16-člennom mestskom zastupiteľstve,“ dodala samospráva.

V tomto roku sa voľby do orgánov obcí uskutočnia v rovnakom termíne ako voľby do orgánov samosprávnych krajov – hlasovať sa bude v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa mohli podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa skončí 48 hodín predo dňom konania volieb.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM