Správy Komunálne voľby

Kusý ohlásil kandidatúru na primátora a hneď sa pustil do Valla: Ukradol nám Bratislavu!

Starosta bratislavského Nového Mesta sa púšťa do boja o primátorské kreslo. Skritizoval magistrát a naznačil svoje priority.

Ilustračný obrázok k článku Kusý ohlásil kandidatúru na primátora a hneď sa pustil do Valla: Ukradol nám Bratislavu!
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Na primátora Bratislavy bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách kandidovať súčasný starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Oznámil to v stredu na tlačovej konferencii. Je kandidátom strán Dobrá voľba a Umiernení, Za ľudí, KDH a hnutia Sme rodina.

Kritika magistrátu

„Ten dôvod je jednoduchý. Team Vallo nám ukradol Bratislavu. Toto nie sú silné slová, toto je moje hlboké presvedčenie. Máme za sebou štyri premárnené roky a potrebujeme, aby Bratislava fungovala pre všetkých,“ skonštatoval Kusý.

Poukázal na to, že hlavné mesto malo najviac financií v histórii, a to na základe zvýšených daní, príjmov od štátu, poplatku za rozvoj či parkovacej politiky, avšak sú preč. Namiesto veľkých rozvojových projektov, ktoré metropola potrebuje, má podľa neho výsadbu kvetov, namiesto rozvoja má opravy ciest a dočasné riešenia a namiesto „skutočnej práce úžasné PR.“ V tejto súvislosti kritizuje aj navýšenie počtu zamestnancov magistrátu o 400 ľudí.

Priority

„Bratislava je na rázcestí,“ odkázal Kusý. Žiada realizáciu dôležitých projektov, vrátane dopravných. Dôraz pritom kladie na chýbajúcu diskusiu a dialóg. Tie ponúka napríklad aj o alternatívnej trase električky, ktorú navrhuje súčasné vedenie hlavného mesta popred novú budovu SND, čo odmieta kultúrna i laická verejnosť. Kusý to označuje za nekultúrne, barbarské a neprijateľné.

Podľa Kusého je tiež potrebné, aby sa fungovanie v meste pre Bratislavčanov zlacnilo, keďže aj pre zdražovanie nastanú ťažké časy. Odmieta napríklad, aby Bratislavčania za parkovanie platili, súhlasí však s reguláciou parkovania, ktorú treba nastaviť dobre v celom meste dovtedy, kým vstúpi do platnosti zákon zakazujúci parkovanie na chodníkoch. Parkovaciu politiku však zrušiť nechce.

Ostatní kandidáti

Svoj post v tohtoročných voľbách chce obhájiť súčasný primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý je zároveň predsedom novej mestskej strany Team Bratislava. Tá spoločne so stranou SaS a hnutím Progresívne Slovensko vytvorila predvolebnú koalíciu. Kandidovať ako nezávislý chce niekdajší krajský predseda hnutia Republika v Bratislavskom kraji Miroslav Heredoš. Záujem o kandidatúru prejavil aj súčasný prednosta miestneho úradu v bratislavskom Starom Meste Martin Mlýnek.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM