Samospráva

Voľba miestneho kontrolóra v Rači neprebehla

Kto bude novým miestnym kontrolórom v bratislavskej mestskej časti Rača, nie je zatiaľ známe. Jeho voľba, ktorá sa mala konať na zasadnutí miestneho zastupiteľstva, totiž neprebehla. Zastupiteľstvo nebolo uznášaniaschopné pre neprítomnosť nadpolovičnej väčšiny račianskych poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Voľba miestneho kontrolóra v Rači neprebehla
Zdroj: Dnes24.sk

Miestne zastupiteľstvo 15. decembra 2015 uznesením vyhlásilo voľbu miestneho kontrolóra Rače na roky 2016 až 2022 na 16. februára, no zastupiteľstvo nebolo schopné rozhodnúť. Starosta Rače Peter Pilinský do 14 dní vyhlási ďalší termín zasadnutia miestneho zastupiteľstva, ktoré sa bude pravdepodobne konať v druhom marcovom týždni.

Záujemcovia o tento post posielali prihlášky do 1. februára 2016. Komisia ustanovená z račianskych poslancov otvorila obálky a skontrolovala prihlášky i požadované doklady hneď nasledujúci deň. Skonštatovala, že z 12 doručených prihlášok splnili podmienky na obsadenie funkcie miestneho kontrolóra všetci kandidáti.

Na post kontrolóra kandiduje Jana Bezáková, Eva Cibuľová, Alexander Čierny, Rastislav Daniš, Marián Fechter, Martin Hajdúch, Jozef Kadlečík, Renáta Rothová, Martina Rovenská, Martin Rybák, Róbert Sklenár a Juraj Šimko. Títo kandidáti chcú vo funkcii vystriedať doterajšieho miestneho kontrolóra Rače Petra Hargaša.

Voľba kontrolóra sa mala uskutočniť v rámci tajného hlasovania. Na zvolenie miestneho kontrolóra by bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov miestneho zastupiteľstva.

Kontrolóra volí zastupiteľstvo na šesť rokov. Jeho funkčné obdobie sa začína dňom, ktorý je určený ako deň nástupu do práce. Kontrolórovi vzniká po zvolení nárok na uzavretie pracovnej zmluvy s obcou. Pracovný pomer možno dohodnúť aj na kratší pracovný čas, jeho dĺžku určí zastupiteľstvo pred vyhlásením voľby kontrolóra.

Prečítajte si tiež: Rača vyhlásila stavebnú uzáveru v lokalite Krasňany a Východné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM