Rôzne Správy

Vodiči z okolia Senca zažívajú krušné rána. V kolónach si ešte niekoľko týždňov postoja

Cesta do práce sa im predĺžila o desiatky minút. Vodičom cestujúcim do Bratislavy každé ráno praskajú nervy. Poriadnu dávku trpezlivosti budú ešte potrebovať.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči z okolia Senca zažívajú krušné rána. V kolónach si ešte niekoľko týždňov postoja
15
Galéria
Zdroj: TASR

Vodičom smerujúcim do Bratislavy z okolia Senca sa v posledných dňoch poriadne skomplikovala cesta do práce. Musia si zvykať na kilometrové kolóny, ktoré sa budú tvoriť minimálne do decembra.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) totiž koncom augusta sprístupnila most ponad diaľnicu D1, ktorý spája obec Blatné a mesto Senec. Zároveň však uzatvorila dočasný výjazd na diaľnicu zo smeru Blatné, ktorý dovtedy umožňoval šoférom pripojenie na diaľnicu v smere do Bratislavy. „Ide o nevyhnutnosť z dôvodu dobudovania severných vetiev križovatky Blatné a ďalších dokončovacích prác,“ uviedla hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Kilometrové kolóny

Vodiči smerujúci od Blatného tak musia prechádzať cez Senec, kde sa tvoria rozsiahle kolóny. V ranných špičkách sa zdržanie môže natiahnuť na desiatky minút až hodinu. Vodičom tak nezostáva nič iné, len sa obrniť trpezlivosťou a pevnými nervami. Takýto stav bude totiž trvať ešte nejaký ten čas. Vjazd na diaľnicu plánujú obnoviť až v decembri.

Druhou možnosťou pre šoférov je obísť kritický úsek cez diaľničnú križovatku Voderady, čo však pri trase z obce Blatné predstavuje obchádzku v dĺžke cca 30 kilometrov. K dispozícii je aj obchádzková trasa cez Pezinok a okolie.

"Motoristov žiadame o zhovievavosť pre toto kritické obdobie, využívanie alternatívnych trás, následne aj alternatívnych druhov dopravy. Apelujeme aj na zvyšovanie obsadenosti vozidiel, čo by dopomohlo v sledovanom období k väčšej plynulosti dopravy v meste Senec a okolí,“ informuje Michalová.

Od dnes funguje novo obnovený most ponad križovatku Blatné
15
Galéria
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM