Rôzne

Vodiči vyhradené buspruhy ignorujú. Dopravnému podniku preto pomôže polícia

Policajný zbor SR využije aj takzvanú objektívnu zodpovednosť, kedy pokuty vodičom prídu priamo do ich poštových schránok.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči vyhradené buspruhy ignorujú. Dopravnému podniku preto pomôže polícia
26
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) žiada vodičov jazdiacich v hlavnom meste, aby rešpektovali vyhradené pruhy pre MHD, takzvané bus pruhy. O pomoc požiadal dopravca aj políciu, pretože eviduje, že šoféri tieto vyhradené pruhy nerešpektujú.

MHD by nemala stáť v zápchach

„Tento týždeň napríklad na Záhradníckej ulici vznikla v bus pruhu takmer 20-minútová zápcha. A kto by si myslel, že ju spôsobili naše trolejbusy, mýlil by sa,“ uviedol na sociálnej sieti DPB. Bratislava sa pritom snaží vyznačovaním nových bus pruhov v meste dosiahnuť, aby MHD nestála v dopravných zápchach. Samospráva avizuje, že v budovaní vyhradených pruhov bude pokračovať.

„Je to logické riešenie. Cestujúci v MHD musia mať prednosť. V trolejbuse sa vezie naraz aj 150 cestujúcich, v aute ide človek obvykle sám. Na jeho pohodlie nemôžu doplácať ostatní. Idea bus pruhov je síce skvelá, prax však v posledných dňoch horšia,“ spresnil DPB.

V snahe ušetriť pár minút neváhajú niektorí vodiči podľa dopravcu vojsť priamo do vyhradených pruhov, kde obmedzujú „stovky ďalších ľudí“.

„Žiadame vodičov áut, aby rešpektovali vyhradené pruhy pre MHD,“ vyzval podnik. Na problém upozornil aj políciu, ktorá podľa DPB začne situáciu viac monitorovať. „Policajný zbor SR používa aj takzvanú objektívnu zodpovednosť, kedy pokuty vodičom prídu priamo do ich poštových schránok,“ podotýka dopravca.

Dopravné obmedzenia v Bratislave
26
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM