Nina Táborská Kultúra

Víkend v hlavnom meste: Nemáte ešte program na najbližšie dni? Inšpirujte sa prehľadom udalostí

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo všetko vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Víkend v hlavnom meste: Nemáte ešte program na najbližšie dni? Inšpirujte sa prehľadom udalostí
Zdroj: TASR

Trh – Piac – Markt

Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Farbám neujdeš

Farebná explózia, na ktorú hlavné mesto tak skoro nezabudne. Charitatívny beh Farbám neujdeš mieri do Bratislavy už túto sobotu. Farbám neujdeš je zábavný charitatívny 5 kilometrový beh, pri ktorom je pre bežcov na každom kilometri pripravená farebná zóna, kde sú zasypávaní práškovými farbami. Viac TU.

Sobota / 11:00 / Hviezdoslavovo námestie

Pomôžte Bratislavu zbaviť neporiadku

Cez víkend vás opäť čakajú aktivity, ktorými môžete spraviť niečo nielen pre seba, ale aj pre mesto, v ktorom žijete. Hrdzavé zábradlia, čierne skládky, odpadky na ulici, … Každé mesto je zrkadlom svojich obyvateľov a spoliehať sa na to, že ulicu po nás niekto uprace, nestačí. Preto sa počas víkendu pod záštitou Zelenej hliadky konajú hneď dve upratovacie akcie. Spotfix – natieranie zábradlia Mamateyovej a Vy vs. skládka na Gavlovičovej. Viac sa dočítate TU.

11. Spotfix – zábradlia Mamateyovej po druhé / sobota 10.10. / medzi 9:30–12:30 / Stretávka na: Zastávka Šustekova

Zelená hliadka vs. skládka vol. 85 – garáže Gavlovičova po druhé / nedeľa 11.10. / medzi 9:30–12:30 / Stretnutie na zastávke Zátišie

Októbrový bazár vo dvore66

Už túto sobotu sa bude konať Októbrový blší trh vo dvore66. Nájdete tu nielen oblečenie, ale aj rôzne poklady z " povaly", starožitnosti a všakovaké vzácne vecičky, ktoré vás potešia. Pokiaľ máte aj vy doma veľa vecí, ktoré Vám je ľúto vyhodiť a radšej by ste ich posunuli ďalej, môžete sa prihlásiť aj ako predajca. Viac sa dočítate TU.

Sobota / od 10:00 – 18:00 / Obchodná 66 / Vstup voľný, predajcovia 10 eur

Dni slovenskej literatúry

Festival Dni slovenskej literatúry sa začal ešte vo štvrtok a potrvá až do nedele. Prináša jedinečný priestor na stretnutia s autormi a vydavateľmi kvalitných kníh.

Štvordňový program ponúkne viac ako 40 podujatí, ktoré sa uskutočnia na ôsmich miestach – Galéria Medium, KC Dunaj, Slovenská národná galéria, Slovenské centrum dizajnu v Hurbanových kasárňach, Goetheho inštitút, Poľský inštitút, V-klub a Stará tržnica. Prečítajte si o programe viac TU a TU.

Štvrtok – Nedeľa / Bratislava

BLAF

Blaf bude prebiehať do nedele 11. októbra v 28 galériách. Tohtoročnou témou festivalu je symbolický kapitál a aj tento rok je vstup na jeho všetky podujatia bezplatný. Cieľom festivalu je vytvoriť z tohto podujatia elitný projekt prezentujúci najlepšie výstupy na poli súčasného umenia. Viac sa dočítate TU.

Štvrtok – Nedeľa / Bratislava

Brigáda na Guerere

Začiatkom marca sme vás informovali o dobrovoľníkoch, ktorí sa rozhodli opraviť najstaršie hokejbalové ihrisko na Slovensku, ktoré sa nachádza pri ZŠ Cádrova. Od naplnenia ich sna ich už nedelí veľa. No stále je na čom pracovať, a preto aj túto nedeľu bude vítaná každá pomocná ruka. Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / od 10:00 – 16:00 / ZŠ Cádrova / Vstup voľný

Vajnorská župná šarkaniáda

Ďalší ročník podujatia pre rodiny s deťmi, ktorý nám pripomína, aké ročné obdobie tu máme. Šarkaniáda sa uskutoční opäť už túto sobotu. Prinesie príjemnú jesennú atmosféru do mestskej časti.

Sobota / 13:00 / Vajnory / Vstup voľný

Urban Art Session vol. 1: BIKE SOCIETY

Čerstvé Ovocie a Slowatch vás pozývajú na prvé vydanie z cyklu podujatí venovaným mestskej kultúre a umeniu, subkultúram a životu mladých ľudí v meste. Viac o podujatí sa dozviete TU.

Sobota / od 13:00 – 22:00 / Slowatch – Laurinská 19 / Vstup voľný

Jablkové hodovanie 2015

Jeseň je v plnom prúde a k nej neodmysliteľne patrí Jablkové hodovanie, ako inak, venované jablkám a všetkým dobrotám z nich vyrobených. Pod záštitou Bratislavského samosprávneho kraja sa koná 10. októbra vo viacerých mestách a obciach v Bratislavskom kraji. Konkrétne v Petržalke v DK Zrkadlový háj od 14:00, v Devínskej Novej Vsi na nádvorí miestnej knižnice od 11: 00, v Senci na námestí pred MsKS od 10:00, v Modre na nádvorí kaštieľa MOS od 11:00, v Stupave a vo Vajnoroch v rámci šarkaniády.

Sobota / Bratislavský kraj / Vstup voľný

Literárny cirkus KK Bagalu

Literárny cirkus KK Bagalu sa koná v rámci festivalu Dni slovenskej literatúry 2015. Prídu napríklad na Dušan Mitana, Balla, Márius Kopcsay, Soňa Uriková a Agda Bavi Pain. Viac sa dozviete TU.

Nedeľa / od 16:00 – 17:30 / Stará tržnica / Vstup voľný

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / 18:00 / Dunaj˜ / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM