Nina Táborská Rôzne

Robiť niečo nielen pre seba sa vypláca! Pustili sa do práce dobrovoľne, oslovili sponzorov, teraz potešia nejedného z vás

Začiatkom marca sme vás informovali o dobrovoľníkoch, ktorí sa rozhodli opraviť najstaršie hokejbalobvé ihrisko na Slovensku, ktoré sa nachádza pri ZŠ Cádrova. Od naplnenia ich sna ich už nedelí veľa. Pozreli sme sa, ako práce na ihrisku pokročili a pre športových nadšencov máme dobré správy.

Ilustračný obrázok k článku Robiť niečo nielen pre seba sa vypláca! Pustili sa do práce dobrovoľne, oslovili sponzorov, teraz potešia nejedného z vás
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrovoľníci sa rozhodli, že po období, keď ihrisko intenzívne využívali, by mu radi jeho služby vrátili. Preto vznikol projekt Guerera (historický názov ihriska, ktorý vznikol tak, že sa k športu zbiehali deti z ulíc Guothova a Dérera – pozn. red.), ktorý má za cieľ pritiahnuť verejnosť, dať možnosť organizovať turnaje v malom hokejbale a florbale a vytvoriť priestor aj pre iné športy ako je basketbal a inline korčuľovanie.

„Víziou je vytvoriť krásne miesto pre šport, rekreáciu a oddych detí, mládeže a všetkých ľudí z okolia,“ vysvetlil Milan Szabó, líder projektu Guerera. Viac o projekte sa dočítate tu: Dobrovoľníci to prevzali do vlastných rúk: Najstaršiemu hokejbalovému ihrisku na Slovensku vdýchnu nový život

Ako ďalej Szabó uviedol, na ceste k týmto cieľom sa dobrovoľníci stretli s pozitívnym ohlasom zo školy, z vedenia mestskej časti Nové Mesto a ich práca oslovila aj niekoľko dôležitých sponzorov. Ako pre Bratislava24.sk povedal, vytvorili sa „rôzne významné partnerstvá“.

„Z hokejbalovej komunity sme našli veľmi ochotného a teraz blízkeho a podstatného partnera – Západoslovenskú hokejbalovú ligu,“ prezradil Szabó.

Projekt ZHBL ich natoľko oslovil, že skupinu dobrovoľníkov podporí aj čo sa týka železnej konštrukcie mantinelov. „Predseda ZHBL dohodol šikovných majstrov, bez ktorých by sme len veľmi ťažko mohli pozvárať tak kvalitne mantinely, aké plánujeme mať. Stávame sa tak partnerom ligy a okrem iných mnohých miestnych športovcov sa na našom ihrisku v soboty odohrá aj nejaký ten ligový hokejbalový zápas,“ vysvetlil líder projektu Guerera.

Projekt podporuje aj mestská časť Nové Mesto. „Pán starosta Kusý na túto tému s nami ochotne diskutoval a prispel na náš projekt zo svojich poslaneckých odmien. Naďalej komunikujeme a ústretovo nám pomáha na brigádach aj prostredníctvom svojho tímu,“ dodal dobrovoľník.

Guerera oslovila aj miestneho poslanca. „Chalani z občianskeho združenia, ktorí sa podujali na revitalizáciu hokejbalového ihriska, ma oslovili a projekt ma hneď na prvý pohľad veľmi zaujal. Bol som sa na nich pozrieť aj na tréningu a rozhodol som sa, že jednak ich podporím vecným darom – odovzdal som im nové bránky, a tiež, že ich podporím finančne zo svojej poslaneckej odmeny. Rovnako sme sa dohodli, že ak budú organizovať naďalej brigády, tak sa zapojím aj vlastnými rukami,“ povedal pre Bratislava24.sk nezávislý poslanec mestského zastupiteľstva Tomáš Korček.

Nápad urobiť niečo pre šport a deti oslovil ďalšiu firmu, ktorá pomôže so zabezpečením kompletného osvetlenia ihriska. Zapájajú sa aj rodičia detí a už 25.4. sa tak pod záštitou základnej školy a práve vďaka sympatiám rodičov uskutoční tradičná školská brigáda – Deň Zeme, kedy dobrovoľníkom pomôžu s prácami.

„Veľmi sa tešíme, že má projekt taký ohlas, a že je nás stále viac. Netrpezlivo čakáme na ďalšiu brigádu a každú novú sympatickú spoluprácu. Projekt je dobrovoľnícky a verejnoprospešný. Čím viac sa nás zapojí, tým viac bude urobený lepšie pre potreby verejnosti,“ uzavrel Szabó.

Dobrovoľníci veria, že pre tento šport sa vďaka rekonštrukcii nadchne veľa mladých ľudí a Guerera bude stále viac plná športu a zábavy.

O tom, ako sú dobrovoľníci vnímaní zo strany samospráv sa dozviete viac tu: Zelená hliadka oslávila štyri roky: „Mali by si dať trošku prísnejšie okuliare na oči a začať vnímať mesto ako svoju vlastnú izbu“

Najstaršie hokejbalové ihrisko
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM