Nina Táborská Kultúra

Viete už, čo budete robiť cez víkend? Bratislava opäť ponúka bohatý program

Ak ste si ešte nenaplánovali kam vybehnete počas víkendu, Bratislava24.sk vám ponúka prehľad rôznych podujatí, ktoré na vás čakajú už od dnes. Tentokrát sa nemusíte báť ani zlého počasia. Meteorológovia pre bratislavský kraj hlásia prevažne polooblačno, teploty do 24 stupňov C.

Ilustračný obrázok k článku Viete už, čo budete robiť cez víkend? Bratislava opäť ponúka bohatý program
Zdroj: TASR

Piatok

Ak vás zaujíma práca colníkov, ste zvedaví v akom nasadení pracujú špecializované jednotky pri zadržiavaní pašerákov drog, alebo vás lákajú kynológovia a ich štvornohí pomocníci, vyberte sa už o desiatej hodine ráno na Hlavné námestie. Až do obeda tu bude prebiehať zaujímavá akcia pri príležitosti Národného dňa colníkov.

V Starej tržnici sa zase v rámci Európskeho týždňa mobility bude od 9:30 konať konferencia ZeBra – Zelená Bratislava, ktorej témou je ekológia a jej ekonomické vplyvy na podnikateľský sektor. Pozrite si prehliadku elektromobilov.

Ak patríte medzi psíčkarov, istotne vás poteší akcia, ktorá sa bude konať v bratislavskej Petržalke. Slávnostne sa tu otvorí najväčší oplotený výbeh pre psov na Slovensku pod názvom Psí park. O 15.30 na Wolkrovej ulici budú pre vás a vašich štvornohých miláčikov pripravené rôzne súťaže a atraktívne ceny.

Večer môžete stráviť na Poslednom swingovom večeri na Bratislavských mestských hradbách, či zájsť na na Pezinské vinobranie, ktoré potrvá až do 21. septembra. Nezabúdajte, že začína aj Comics Salón v Istropolitane.

Sobota

O desiatej hodine ráno otvorí svoje dvere Dopravný podnik Bratislava. Všetci priaznivci verejnej dopravy, ktorí zavítajú na Deň otvorených dverí DPB si budú môcť prezrieť historické, ale aj súčasné vozidlá MHD a stať sa súčasťou pestrého programu, ktorý potrvá do 15:00 poobede.

O rovnakej hodine štartuje v obchodnom centre Eurovea akcia s názvom 5 minút pre zdravie, ktorej cieľom je upozorniť verejnosť na fakt, že aktivity prospešné pre zdravie často nezaberú viac ako 5 minút z celého dňa.

Do tretice sa od deviatej ráno na Primaciálnom námestí budú konať predajno-prezentačné Radničkine trhy 2014,ktoré potrvajú až do nedele 17:00.

Nedeľa

Bratislavská ZOO organizuje podujatie pod názvom Spáľme roh, zachráňme nosorožce sa uskutoční o 11:00 hodine s cieľom upozorniť verejnosť, že situácia nosorožcov vo voľnej prírode je kritická.

V rovnakej hodine bude prebiehať aj Nedeľná paráda v Starej tržnici, ktorá vám predstaví iránsku kultúru, tibetské mandaly či vintage bazaar.

Ak by vám ešte nestačilo, nezisková organizácia Lepší svet pozýva na podujatie Lepší svet pre všetkých, so zaujímavým a bohatým programom, ktorý začína o 16:00 na Hviezdoslavovom námestí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM