Nina Táborská Rôzne

Najväčší stredoeurópsky festival komiksu a počítačových hier štartuje už tento víkend

Od 19. až do 21. septembra sa v bratislavskom Istropolise uskutoční ďalší ročník obľúbených zábavno-poučných festivalov Comics Salón a IstroCON. Všetci nadšenci počítačových hier, komiksu, anime a japonskej kultúry si rozhodne prídu na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší stredoeurópsky festival komiksu a počítačových hier štartuje už tento víkend
Zdroj: TASR

Festival navyše ponúka priestor pre sebarealizáciu a prezentovanie prác talentovaných výtvarníkov, komiksových tvorcov a spisovateľov, ktorých podporuje rôznymi súťažami.

Organizátori z občianskeho združenia AnimeCrew s japonským veľvyslanectvom a ďalšími partnermi si pre vás pripravili tri dni pestrej zábavy, aby fenomén tejto pop kultúry mohli predstaviť širšiemu publiku aj na Slovensku. O jeho popularite svedčí už tradičná vyše 12-tisícová návštevnosť.

V celom priestore rozľahlého Istropolisu sa paralelne uskutočnia rôzne aktivity: desiatky prednášok, workshopy, výstavy, prezentácie kníh a autogramiády tvorcov, množstvo zaujímavých online a stolových hier či prezentácie filmových a počítačových noviniek, ktoré si možno vyskúšať.

Ako informoval Róbert Žittňan z AnimeCrew ,* "tento rok hosťujeme československý ParCON, ktorý je zameraný na scifi a fantasy. Budeme mať top spisovateľov fantastickej literatúry z Česka a Slovenska i vyhlásenie literárnych cien Karla Čapka, čo je jedno z najprestížnejších ocenení v tejto oblasti a udeľuje sa od roku 1982.“*

Podľa jeho slov ide o najväčší stredoeurópsky festival venovaný komiksu a všetkým elementom súčasnej dobrej zábavy.

„Novinkou bude aj sekcia s kórejskou hudbou a tancom, nové filmy, medzi nimi aj tohtoročný slovenský celovečerný Socialistický Zombi Mord,“ dodal Žittňan.

Tešiť sa môžete aj na tradičnú kostýmovú súťaž Cosplay, Kórea salón ponúkne Kpop diskotéku a obľúbený tanečný showcase dievčenských skupín, herná sekcia ponúka nostalgickú Retro gaming sekciu a chýbať nebudú ani turnaje v PC a konzolových hrách či rôzne filmové trháky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM