Rôzne

Viete, koľko herní a kasín máme v Bratislave?

Bratislavský magistrát zverejnil informáciu o počte herní a kasín na území hlavného mesta. Pozrite sa, koľko ich je.

Ilustračný obrázok k článku Viete, koľko herní a kasín máme v Bratislave?
5
Galéria
Zdroj: TASR

Koncom marca schválili bratislavskí mestskí poslanci absolútny zákaz umiestnenia herní na celom území hlavného mesta. Herne sa tak už po vypršaní licencií nebudú môcť naďalej nachádzať v hoteloch, penziónoch, bytových domoch, pohostinstvách, v budovách pre obchod, kultúru či na verejnú zábavu. Výnimkou je stávkovanie, ktoré je vyňaté zo zákona. VZN o zákaze umiestnenia herní na celom území Bratislavy nadobudlo účinnosť začiatkom mája.

Počet herní a kasín

Mestské zastupiteľstvo zároveň požiadalo primátora, aby raz za polrok predložil na zasadnutí MsZ informáciu o aktuálnom počte herní a kasín na území Bratislavy. Magistrát zverejnil túto správu pred niekoľkými dňami.

Správa sa týka len prevádzok, v ktorých sú umiestnené výherné prístroje, na prevádzkovanie ktorých licenciu udeľuje hlavné mesto. Informácia o aktuálnom počte herní s výhernými prístrojmi a kasín je spracovaná k 30. 9. 2017.

K tomuto dňu sa na území Bratislavy nachádzalo 451 výherných prístrojov, ktoré boli umiestnené celkovo v 172 prevádzkach. Náležitosti herne podľa zákona o hazardných hrách splnilo 78 prevádzok a bolo v nich umiestnených päť a viac hracích zariadení. Okrem uvedeného počtu prevádzok s výhernými prístrojmi sa v Bratislave prevádzkujú aj 4 kasína a v 3 prevádzkach je umiestnené bingo.

„Pokiaľ ide o celkový počet prevádzok, resp. herní, na území hlavného mesta, odhadujeme ich celkový počet na 270 prevádzok, z toho 150 herní. To znamená, že prevádzok, v ktorých nie sú umiestnené výherné prístroje, je približne 100 a herní 70,“ informoval magistrát.

Pre porovnanie si môžete pozrieť údaje o počte prevádzok s výhernými automatmi v Bratislave za roky 2013 – 2015:

Žaloba na hlavné mesto

So zákazom hazardu však prišli pre Bratislavu aj problémy. Krajská prokuratúra totiž podala koncom októbra na hlavné mesto žalobu. Dôvodom bolo, že bratislavskí mestskí poslanci nevyhoveli protestu prokurátora voči všeobecne záväznému nariadeniu o zákaze umiestnenia herní v hlavnom meste. Prokuratúra navrhovala toto VZN zrušiť, poslanci to však odmietli.

Viac sa dočítate tu:

Hazard a herne
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM