Nina Táborská Rôzne

Viete, čo jete? Edukácia o zdravom stravovaní je dôležitejšia, ako ste si možno mysleli

V máji sa na celom svete bude konať Food Revolution Day - celosvetová výzva Jamieho Olivera zdravo sa stravovať a žiť kvalitnejší život. Bratislava nebude výnimkou. Podujatie bude tento rok zamerané zvýšenie povedomia o možnostiach zlepšenia kvality stravovania u detí i dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Viete, čo jete? Edukácia o zdravom stravovaní je dôležitejšia, ako ste si možno mysleli
Zdroj: TASR

Celosvetový edukačný projekt Jamieho Olivera Food Revolution Day 2016 prichádza do Bratislavy aj tento rok. Vďaka dvom aktívnym ambasádorkám Food Foundation vás od 20. do 22. mája čaká zaujímavý trojdňový program v Starej tržnici.

Aneta a Janica z občianskeho združenia Jem iné usporadúvajú revolučný deň jedla už po štvrtýkrát. Prostredníctvom svojho združenia sa venujú vareniu, edukácii a rovnako tak projektu Food Revolution, ktorý zastrešuje práve Food Foundation, a ktorý sa zaoberá ozdravovaním školského stravovacieho systému.

Cieľom podujatia, ako trojdňového festivalu jedla v Starej Tržnici, je zvýšiť povedomie o možnostiach zlepšenia kvality stravovania na Slovensku u detí aj dospelých.

Záštitu nad tohtoročným Food Revolution Day prevzala riaditeľka Kancelárie WHO na Slovensku Darina Sedláková a námestníčka primátora Hlavného mesta SR Bratislava Iveta Plšeková, ktorá predtým, ako sa stala námestníčkou, pracovala ako všeobecná lekárka. Posledné roky sa venuje práve stravovaniu, nakoľko podľa jej vlastných slov by sa mnohí pacienti, s ktorými sa stretla, svojim chorobám vyhli, ak by sa správne stravovali a mali správne stravovacie návyky.

O konkrétnom programe vás budeme včas informovať.

Čítajte tiež: Ambasádorky Jamieho Olivera o zdravom stravovaní: Žiadny extrém nie je správny!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM