Rôzne Správy

VIDEO: Z Istropolisu je už len silueta. Skelet budovy rozoberajú BÚRACIE stroje

Na Trnavskom mýte sa pred pár týždňami začalo s búraním stavby, ktorej minulosť siaha do v 80. rokov minulého storočia.

Zdroj: TASR/Michal Svítok

Robotníci najprv rozobrali mramorový obklad, teraz sa bývalý Dom odborov stráca pod radlicami bagrov.

Mramor využijú neskôr

Developer Immocap, ktorý na mieste vybuduje projekt Nový Istropolis, najprv odstránil vzácny mramor, ktorý uskladnil a použije ho neskôr pri stavaní nového projektu.

„Obklad sa šetrne uskladní, aby bol pripravený na opätovné použitie priamo v Novom Istropolise, ale v prípade záujmu aj pre mestské či štátne organizácie. Rovnako zodpovedne sa postavíme aj k umeleckým dielam a artefaktom, ktoré sa v spolupráci s expertnou firmou pred časom uložili v špeciálnom sklade a plánujeme ich umiestniť v novom projekte,“ vyhlásil developer.

Šetrné technológie

Ako povedal CEO spoločnosti Immocap Martin Šramko pre banoviny.sk, v týchto dňoch sa vykonávajú práce na asanácii prednej časti Domu odborov a v interiéroch, postupne budú práce pokračovať na ďalších objektoch. „Všeobecne pri asanačných prácach postupujeme veľmi opatrne a volíme technológie, ktoré sú šetrné k okoliu a berú ohľad aj na obyvateľov v susedstve. Podľa platného rozhodnutia o odstránení stavby dokončíme asanáciu týchto objektov do konca roka 2022,“ uviedol Šramko.

Na mieste zbúraného Domu odborov plánuje Immocap vytvoriť nový, živý priestor na bývanie, prácu, trávenie voľného času a zachová tam aj kultúrno-spoločenskú funkciu.

„Na príprave projektu pracujeme viac ako štyri roky, zorganizovali sme veľkú medzinárodnú architektonickú súťaž, ktorej víťazom sa stali renomované holandské ateliéry. Na Trnavské mýto prinášame projekt, ktorý zásadne zlepší život Bratislavčanov v mnohých ohľadoch,“ sľubuje generálny riaditeľ Immocap Martin Šramko.

Pozrite si v galérii VIZUALIZÁCIE Nového Istropolisu:

Vizualizácia Nový Istropolis
13
Galéria

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM