Správy Samospráva

VIDEO: Podľa primátora mesta I. Nesrovnala Bratislava sobotňajšie intenzívne dažde zvládla

Problém so zatápaním ciest a podchodov je dlhodobý. Spôsobuje ho dažďová voda, ktorá do Bratislavy steká z Karpát.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Podľa primátora mesta I. Nesrovnala Bratislava sobotňajšie intenzívne dažde zvládla
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Bratislava sobotňajšie (1.9.) intenzívne dažde zvládla, po pár hodinách bola prejazdná a podchody funkčné. Na nedeľnom brífingu to povedal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Voda steká z Karpát

„Prívalovým dažďom a klimatickým zmenám zabrániť nedokážeme. Čo vieme, je pripraviť mesto a jeho organizácie, aby škody po takýchto prívalových dažďoch boli čo najmenšie. To sme spravili,“ uviedol primátor.

Podľa predsedu predstavenstva Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Zsolta Lukáča je však problém so zatápaním ciest a podchodov dlhodobý. Spôsobuje ho dažďová voda, ktorá do Bratislavy steká z Karpát.

Kanalizácia, ktorá je primárne určená na splašky, ju nedokáže pohltiť. Nesrovnal reagoval, že mesto už vodozádržné opatrenia realizuje, po júnových dažďoch začalo aj s opravou vpustov. „Sú to, samozrejme, investične obrovské náklady,“ poznamenal.

Nulové škody

Voda v sobotu (1.9.) okolo 17.30 h zatiekla aj do novootvoreného podchodu na Trnavskom mýte. Odstrániť sa ju podarilo do 19. hodiny, následne podchod dočistila upratovacia služba. Podľa prevádzkovateľov podchodu voda nespôsobila žiadne škody. Priznali však, že dážď odhalil menšie nedostatky, ktoré chcú v najbližšom období odstrániť.

„Všetky havarijné a ochranné systémy sú funkčné a boli automaticky spustené. Vďaka tomu došlo len k malému zatečeniu v priestoroch pod nástupištiami električiek, ktoré bolo obratom odstránené. Podchod na Trnavskom mýte je plne funkčný, rovnako aj jednotlivé prevádzky fungujú v normálnom režime,“ informoval Martina Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap Group, a.s.

Pre sobotňajší lejak nepremávali ani niektoré linky mestskej hromadnej dopravy. „Električková doprava bola plne obnovená v sobotu o 21.30 h, trolejbusová v nedeľu o 9.30 h,“ priblížil generálny riaditeľ bratislavského dopravného podniku Milan Urban. Medzitým na niektorých miestach premávala náhradná doprava.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM