Aktualizované Rôzne

VIDEO a FOTO: Na Bratislavu sa opäť valí voda, viaceré ulice sú zatopené

Hlavné mesto už niekoľko hodín čelí intenzívnej búrke, zatopené sú ulice v Rači aj v Ružinove. Doprava je odklonená.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO: Na Bratislavu sa opäť valí voda, viaceré ulice sú zatopené
22
Galéria

V Bratislave dnes celé popoludnie prší. Hromy a blesky sprevádza intenzívny dážď, ktorý narobil nepríjemnosti najmä v Rači (zasahujú tam hasiči), ale aj v Ružinove. Zatopený je aj nedávno otvorený zrekonštruovaný podchod na Trnavskom Mýte a podjazd na Gagarinovej ulici. MHD je odklonená.

Intenzívny lejak neustáva

„Najviac napršalo v Rači a to až 85 mm. Koliba eviduje cez 70 mm. Staré Mesto a Petržalka až cez 50 mm,“ píše portál imeteo.sk a dodáva, že ďalšie zrážky ešte môžeme očakávať aj v noci a zajtra. Od juhu totiž postupujú ďalšie búrky.

Bratislavskí hasiči momentálne zasahujú pri odčerpávaní zatopených priestorov, najmä v mestských častiach Ružinov a Rača. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

„Zasahujú tiež v ružinovskej nemocnici vo vonkajších priestoroch pri laboratóriách, kde sa nahromadilo veľké množstvo vody,“ priblížila Farkasová. Bratislavskí hasiči absolvovali v sobotu doteraz 12 výjazdov.

Odklonená doprava

Pretrvávajúci silný dážď komplikuje aj dopravnú situáciu. Odklonené sú niektoré linky MHD. Nejdú električky 8 a 9 do Ružinova, sú odklonené z Trnavského mýta k ŽST Nové Mesto, zatiaľ bez náhradnej dopravy. Informuje o tom webstránka imhd.sk. Upozorňuje na zaplavené podjazdy.

Pre zaplavenie podjazdu na Gagarinovej ulici premávajú linky 201 a 202 cez Mierovú ulicu. Linka 201 ide po Cintorín Vrakuňa, v úseku Cintorín Vrakuňa – Dolné hony premáva náhradný autobus. Odklonom cez Ružinov premáva aj linka 65. „Na Mierovej treba počítať s výrazným zdržaním pre kolóny,“ dopĺňa portál.

Odklonená je aj linka 50 z podjazdu na Ružinovskej. Autobusy premávajú cez Bajkalskú. Električka č. 4 premáva z mesta k ŽST Nové Mesto a medzi Vozovňou Jurajov dvor a Zlatými pieskami. Medzi ŽST Nové Mesto a Vozovňou Jurajov dvor cez Tomášikovu, Rožňavskú a Bojnickú jazdí náhradný autobus X4.

Stella centrum informuje, že na Trnavskom mýte nefungujú semafory, nesvietia ani za Podunajskými Biskupicami, v smere do Mosta pri Bratislave. Hovorí tiež o zaplavenom podjazde na Bajkalskej pod Prievozskou. Zaplavená je aj vozovka na Račianskej pri stanici Vinohrady. Úsek je podľa centra neprejazdný a nepremávajú ani električky.

Zdroj: Facebook

Nepriechodné cesty

Na Račianskej je uzavretá cesta v smere do centra od Gaštanového hájika, na Bajkalskej podjazd pod kruhovým objazdom, smer centrum aj podjazd Prievozská. Na Gagarinovej a Vajnorskej sú uzavreté železničné podjazdy. Nepriechodná je aj Ružinovská ulica pod nadjazdom Bajkalská.

„Žiadame vodičov, aby sa vyhli týmto úsekom komunikácií. Dispečeri hlavého mesta sú nasadení v teréne a aktívne spolupracujú s hasičskými zložkami pri sprejazdňovaní komunikácií pomocou odčeprpávačiek vody,“ informovala Katarína Kohútiková z tlačového oddelenia bratislavského magistrátu.

Zdroj videa: imhd.sk

Bratislava pod vodou po búrke
22
Galéria
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM