Správy Samospráva

VIDEO: Na obnovu TRŽNICE treba ďalšie peniaze. Pomôcť môže kúpou dizajnových predmetov

Na rekonštrukciu budovy používa samospráva aj všetok zisk z prevádzky tržnice.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Na obnovu TRŽNICE treba ďalšie peniaze. Pomôcť môže kúpou dizajnových predmetov
24
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavské Nové Mesto v spolupráci s mestskou organizáciou EKO-podnik VPS, ktorá je správcom tržnice na Trnavskom mýte, pripravili limitovanú edíciu dizajnových kúskov oblečenia a doplnkov s grafikou Novej tržnice. Výťažok z predaja použije mestská časť na výmenu a obnovu sklenenej fasády budovy. Tá prešla v uplynulom období viacerými vonkajšími úpravami i čistením niektorých vnútorných priestorov, v pláne sú ďalšie rekonštrukcie.

Rekonštrukcia tržnice

Postupné viditeľné zmeny, ktoré robíme, svedčia o tom, že s ňou máme ďalšie plány. Aby toto jedinečné kryté mestské trhovisko opäť získalo punc zašlej slávy, potrebujeme nielen peniaze, ale aj podporu zo strany verejnosti,“ vysvetľuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Na rekonštrukciu budovy používa samospráva aj všetok zisk z prevádzky tržnice.

Budova tržnice prešla viacerými úpravami. Strecha dostala nový náter, opravené a natreté boli výduchy vzduchotechniky, pribudla nová klimatizácia či výťah, vymenené boli staré svietidlá či elektrické rozvody. V okolí tržnice pribudlo viac zelene, časť parkoviska sa zmenila na pešiu zónu.

Jednou z priorít je tiež odstránenie LED obrazovky zo strechy budovy. Kritizovaná obrazovka, ktorú sa podarilo vypnúť koncom roka 2020, je stále mimo prevádzky a s jej ďalším uvedením do prevádzky na tomto mieste sa už nepočíta. Pre interiér budovy bol vypracovaný dizajn manuál.

Predmety z limitovanej edície je možné objednať si prostredníctvom e-mailovej adresy ekotrznica@ekovps.sk alebo na profile Novej tržnice na sociálnej sieti.

Zdroj: Facebook

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Práce na Novej tržnici na Trnavskom mýte
24
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM