Krimi

POZOR, ak niečo inzerujete! Muž chcel predať bicykel, jeho peniaze odišli do NIGÉRIE

Podvodníci nikdy nespia a stále skúšajú nové finty.

Ilustračný obrázok k článku POZOR, ak niečo inzerujete! Muž chcel predať bicykel, jeho peniaze odišli do NIGÉRIE
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Policajti opätovne upozorňujú verejnosť na podvodníkov, ktorí sa snažia od ľudí vylákať peniaze.

Oklamaný pri predaji

Jeden z prípadov zaznamenali tiež v nedeľu (27. 3.) pri predaji bicykla cez mobilnú aplikáciu. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Muža mala oklamať žena pri predaji horského bicykla. „Na internetovom portáli oznamovateľ uverejnil inzerát s predajom horského bicykla. Cez mobilnú aplikáciu sa ozvala záujemkyňa o kúpu bicykla. Tá mužovi zaslala link na prepravnú spoločnosť, o ktorej mužovi tvrdila, že sa jedná o aplikáciu pre realizáciu bezpečnej platby a zároveň je to aj kuriérska spoločnosť. Záujemkyňa mužovi povedala, že najprv obdrží peniaze na účet a následne bicykel odovzdá kuriérovi. Muž bol inštruovaný, že musí v zaslanom linku poznačiť údaje od svojej platobnej karty a vraj mu peniaze prídu hneď na účet.,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

Peniaze v Nigérii

Mužovi po zadaní platobných údajov z karty podľa nej v opakovaných platbách odišlo z účtu spolu 3795 eur, pričom následne zistil, že prevedené peniaze odišli niekam do Nigérie.

„Okradnutiu sa zase vyhla mladá žena, od ktorej sa cez telefonický hovor v ruskom jazyku podvodníci snažili vylákať 8000 eur na liečbu jej príbuzného,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Bratislavskí policajti v tejto súvislosti radia občanom, aby v prípade podobných správ či telefonátov neposkytovali žiadne údaje k svojim bankovým službám alebo produktom. Cieľom týchto volaní a internetovej komunikácie je podľa nich iba jediné, a to získať a vylákať od ľudí ich peniaze.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM